10 hyvää syytä käyttää Google Ads -hakumainontaa

10 hyvää syytä käyttää google ads -hakumainontaa

Maailmasta tuskin enää löytyy verkkosivuston omistajaa, joka ei ymmärtäisi Googlen hakukoneen merkitystä kävijöiden hankkimisessa.

Kun verkkosivusto on hyvin optimoitu, Googlen hakukoneesta voi saada jatkuvasti kävijöitä sivustolle ilmaiseksi.

Miksi Googlelle siis pitäisi vielä maksaa ja käyttää myös Google Ads-mainoksia liikenteen hankinnassa?

Hyvä kysymys – ja tässä 10 hyvää syytä lisätä myös Google Ads-mainokset kävijöiden hankinnan keinovalikoimaan.

1. Ylivoimainen tavoittavuus

Googlen hakukonetta käyttää jossain vaiheessa lähes jokainen internetin käyttäjä – monet useita kertoja jokaisen päivän aikana. Googlen hakukoneessa tehdäänkin yhteensä miljoonia hakuja yhden minuutin aikana.

Mikä mielenkiintoisinta, jokainen Googlen hakukoneessa tehty haku edustaa jotain tarvetta, kysymystä tai ongelmaa, johon hakukoneen käyttäjä haluaa löytää ratkaisun – mielellään nopeasti.

Yrityksille ja organisaatioille tämä tarkoittaa jatkuvaa virtaa kiinnostuneita potentiaalisia asiakkaita, jotka voidaan tavoittaa olemalla näkyvillä silloin, kun asiakkaat tekevät aktiivista tiedonhakua.

Lisäksi on hyvä muistaa, että Google Ads on muutakin kuin Googlen hakukone. Google Ads-mainoksia voidaan näyttää myös yli 2 miljoonasta sivustosta muodostuvassa Googlen Display -verkostossa ja YouTubessa.

Kaikki edellä mainitut vaihtoehdot ovat kenen tahansa käytettävissä. Yhdistämällä Googlen mainosverkostot syntyy tavoittavuus, jota mikään muu mainosmedia ei voi tarjota.

2. Varma ja nopea pääsy Googlen 1. hakutulossivulle

Useimmat verkkosivustojen omistajat tietävät paitsi sen, että Googlen hakukoneesta voi saada paljon kävijöitä, myös sen, että tämä onnistuu ainoastaan silloin, kun sivusto näkyy Googlen ensimmäisellä hakutulossivulla.

Hakukoneoptimoinnin keinoilla pääsy Googlen ensimmäiselle hakutulossivulle voi puolestaan olla pitkä ja kivinen tie. Mikä pahinta, useimmille se on käytännössä saavuttamaton tavoite etenkin silloin, jos halutaan näkyä kaikkein tärkeimpien hakujen yhteydessä.

Käyttämällä Google Ads-mainoksia, voit saada sivustosi näkymään Googlen ensimmäisellä hakutulossivulla lähes välittömästi. Jos olet valmis maksamaan hyvästä näkyvyydestä markkinahinnan, voit saada itsellesi hyvän paikan millä tahansa avainsanalla.

3. Paras mahdollinen näkyvyys hakutulossivulla

Jos teet suosittuihin tuotteisiin ja palveluihin liittyviä Google-hakuja, näet miten Google-mainokset peittävät huomattavan osan ensimmäisen hakutulossivun siitä pinta-alasta, joka näkyy ilman ruudun vierittämistä.

Google ansaitsee rahaa nimenomaan mainoksiin kohdistuvista klikkauksista, joten mainosten osuus hakutulossivujen pinta-alasta tuskin tulee jatkossa pienenemään, pikemminkin päinvastoin.

Jos sinulla on jo sijoitus Googlen 1. hakutulossivulla tärkeillä avainsanoilla, lisäämällä myös Google Ads-mainoksen kasvatat hallussasi olevaa pinta-alaa entisestään. Monissa tapauksissa asiakkaat valitsevat sen, jolla on suurin näkyvyys ja klikkaus voi osua joko mainokseen tai luonnolliseen hakutulokseen.

4. Mainostat vain niille, jotka etsivät aktiivisesti tietoa

Hakukonemainonnan tehokkuus perustuu siihen, että mainoksia näytetään vain sellaisille henkilöille, jotka etsivät hakukoneesta vastausta johonkin ajankohtaiseen ongelmaan.

Hakukonemainonta ei ole keskeyttävää mainontaa, toisin sanoen mainoksia ei sijoiteta sisällön oheen siinä toivossa, että sisältöä käyttävä henkilö sattuisi kiinnostumaan mainostettavasta asiasta.

Hakukonemainonnassa asiakas tekee aina itse aloitteen ja sinun tehtäväsi mainostajana on ehdottaa hänelle paikkaa, josta löytyy paras vastaus juuri siihen kysymykseen, johon kyseinen asiakas etsii vastausta. Kun hakukonmainokset kohdennetaan tarkasti niihin hakuihin, joita tekevät henkilöt yleensä ostavat tarjoamiasi tuotteita tai palveluita, sinulla on erinomainen tilaisuus tavoittaa juuri ne potentiaaliset ostajat, joista voi tulla asiakkaitasi.

5. Maksat vain verkkosivustollesi tulevista kävijöistä

Google Ads -hakukonemainonnassa käytetään klikkauspohjaista hinnoittelua (CPC, Cost Per Click). Tämä tarkoittaa sitä, että mainostajana maksat vain mainoksiisi kohdistuvista klikkauksista, toisin sanoen sivustollesi saapuvista kävijöistä.

Tämä periaate poikkeaa dramaattisesti esimerkiksi televisio- ja sanomalehtimainonnan käytännöistä, sillä näitä mainoskanavia käytettäessä maksat aina teoreettisesta näkyvyydestä ilman minkäänlaista konkreettista yhteyttä mainostesi aikaansaamaan toimintaan.

Google Ads-mainostajana maksat vain niistä verkkosivustollesi tulevista kävijöistä, jotka ovat olleet niin kiinnostuneita, että ovat klikanneet mainostasi nähdäkseen, mitä sen takaa löytyy.

6. Panostusten ja liikenteen täydellinen kontrolli

Google Ads on yksi kaikkein tehokkaimmin kontrolloitavissa olevista mainoskanavista.

Sinulla on mainostajana käytännössä täydellinen kontrolli kaikkiin tärkeisiin mainonnan osa-alueisiin, kuten esimerkiksi:

 • Avaisanat, joiden avulla mainontasi kohdennetaan oikeille asiakkaille
 • Klikkauskohtainen hinta (kuinka paljon olet valmis maksamaan yhdestä kävijästä)
 • Kokonaisbudjetti (paljonko olet valmis maksamaan mainonnasta per vuorokausi)
 • Maantieteellinen alue, jonka sisällä mainoksiasi näytetään
 • Kellonajat ja viikonpäivät, jolloin mainoksesi näkyvät
 • Mainostesi sisältö (teksti ja kuvat)
 • Käyttämäsi mainosverkostot (haku, Display, YouTube, uudelleenmarkkinointi)

Kaikkia edellä mainittuja ja monia muita mainontaasi liittyviä osatekijöitä on lisäksi mahdollista muokata ja säätää milloin tahansa, täysin reaaliajassa. Voit kontrolloida liikennettä täydellisesti ja ohjata kävijät juuri sille laskeutumissivulle, jolle heidät haluat. Jos haluat lisää liikennettä, voit nostaa hintatarjouksia, kasvattaa budjettia tai luoda kokonaan uusia kampanjoita. Jos haluat sulkea tietylle laskeutumissivulle suuntautuvan liikenteen, voit tehdä sen välittömästi. Google Ads on kuin vesihana – voit avata sen, säätää voimakkuutta ja sulkea sen silloin, kun haluat.

Vastaavaa joustavuutta on vaikea löytää muista mainoskanavista. Google-mainostajana sinä olet kontrollissa, ei mainos- tai mediatoimisto eikä myöskään mainosmedia.

7. Kohdennettavissa maantieteellisesti

Google Ads-mainonta sopii erittäin hyvin paikallisille yrityksille, joille on tärkeää tavoittaa ostajia oman asiointialueen sisältä.

Hakukoneoptimoinnin avulla on hyvin vaikeaa kohdentaa näkyvyyttä maantieteellisesti, mutta Google Ads-mainoskampanjat voi aina rajata maantieteellisesti ja näyttää mainoksia vain niille, joilla on suurimmalla todennäköisyydellä kiinnostusta myös asioida kanssasi.

8. Tarkasti mitattavissa

Google Ads-mainonnan kaikki osa-alueet ovat tarkasti mitattavissa ja saat mainostajana käyttöösi runsaasti seurantatietoa, jonka avulla mainonnan tuloksellisuutta voi arvioida ja kehittää.

Esimerkkejä tällaisista tiedoista ovat:

 • Mainosten näyttökertojen lukumäärä
 • Mainoksiin kohdistuneiden klikkausten lukumäärä
 • Hakumainonnassa avainsanoihin kohdistuneiden klikkausten lukumäärä
 • Klikkauskohtaiset toteutuneet hinnat (CPC)
 • Mitä asiakkaat ovat kirjoittaneet hakukoneeseen ennen mainoksesi klikkausta
 • Mainosten tuottamat tulokset (konversiot)
 • Kustannus per konversio (CPA, Cost Per Action)
 • Hakumainostesi keskimääräinen sijainti hakutulossivulla

 Sinun ei milloinkaan tarvitse tehdä päätöksiä arvailun ja mutu-tiedon varassa, kun vain opettelet käyttämään mainosraportteja ja analysoimaan mainostesi toimivuutta niiden avulla. Kaikki tiedot ja raportit ovat milloin tahansa käytettävissäsi ja tiedot päivittyvät niihin lähes reaaliaikaisesti, joten sinulla on mahdollisuus myös reagoida asioihin nopeasti tilanteen niin edellyttäessä.

9. Saat käyttöösi tehokkaan avainsanatyökalun

Kun avaat itsellesi Google Ads -mainostilin, saat samalla pääsyn hyvin tehokkaaseen avainsanatyökaluun (Avainsanojen suunnittelija), jonka avulla voit milloin tahansa tutkia uusia mahdollisuuksia ja etsiä uusia avainsanoja.

Hakukonemainonnan käynnistämisessä avainsanatutkimus on tärkeä vaihe. Avainsanatutkimuksesta saadun tiedon avulla päätetään ne avainsanat, joita käytetään hakumainosten kohdentamisessa oikeille asiakkaille.

Huomioi, että avainsanatyökalua voit hyvin käyttää myös hakukoneoptimoinnin apuna. Avainsanojen suunnittelija onkin korvaamattoman tärkeä apuväline esimerkiksi jokaisen yritysblogin sisällön suunnitteluun ja tuotantoon.

10. Auttaa digitaalisen markkinoinnin kokonaisuuden kehittämisessä

Google Ads-mainonta maksaa rahaa, joten se pakottaa sinut automaattisesti kiinnittämään huomiota siihen, mitä tapahtuu ja millaisia vaikutuksia mainonnalla on.

Lisäksi Google Ads-mainonnan käyttäminen auttaa sinua tarkastelemaan digitaalista markkinointiasi laajempana kokonaisuutena. Esimerkiksi hakukonemainonnan käynnistäminen ei nimittäin yksinään vielä takaa, että saisit internetistä yhtään parempia tuloksia kuin aikaisemmin. Uusien kävijöiden ohjaaminen sivustolle, joka ei ole valmis ottamaan heitä vastaan, ei ole kannattavaa.

Ennen kuin käytät mainontaan rahaa sinun täytyy päättää, mitä tarkalleen haluat mainostesi avulla saada aikaan. Kyse ei siis ole mainosten näyttämisestä Googlen hakukoneessa tai missään muuallakaan internetissä, vaan tavoitteellisesta toiminnasta ja positiivisen tuoton tavoittelusta mainontaan sijoitetuille rahoille.

Mainonnan valmistelu on hyvin tärkeä ja myös hyvin opettavainen vaihe. Ennen mainoskampanjan käynnistämistä sinun tulee esimerkiksi päättää mainostettava tuote tai palvelu, löytää sen ainutlaatuinen myyntiväittämä (USP), kiteyttää mainonnan pääviestit ja valita laskeutumissivu, jonne mainoksista tulevat kävijät ohjataan.

Kaikkien näiden asioiden pohdinta ja suunnittelu kehittävät näkemystäsi digitaalisesta markkinoinnista kokonaisuutena, jossa on monta osaa. Kun oivallat sen, että tulokset syntyvät silloin, kun nämä osat pelaavat hyvää yhteispeliä samaan maaliin, sinulla on kaikki edellytykset kehittyä taitavaksi markkinoijaksi ja käyttää Google Ads-mainoksia tehokkaasti liiketoimintasi edistämisessä.

Tilaa Digiopiston blogi

Päivitä osaamistasi jatkuvasti – tilaa Digiopiston blogi. Saat hyödylliset artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Yhteystietojasi säilytetään ja käytetään sivuston tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla. Voit milloin tahansa perua blogiartikkeleiden tilauksen.

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.