Facebook-sivun uusi ulkoasu – mikä on muuttunut?

Facebook-sivun ulkoasua on taas kerran uudistettu. Jos yritykselläsi tai organisaatiollasi on Facebook-sivu, kannattaa tarkistaa ainakin nämä asiat, jotta sivu näkyy parhaalla mahdollisella tavalla. Huomioi, että muutokset vaikuttavat lähinnä tietokoneiden ruuduilla näytettävään versioon.

Kansikuvan mitat ovat muuttuneet

Ennen uudistusta Facebook-sivun kansikuvan suositeltu koko oli 851 x 315 pikseliä (leveys x korkeus).

Uudistetulla sivulla kansikuva näkyy tietokoneiden ruuduilla koossa 828 x 315 pikseliä. Kun sivua katsellaan tabletin tai älypuhelimen Facebook-sovelluksessa, kuva skaalataan automaattisesti ja osa kansikuvasta saattaa jäädä näkymättömiin.

Tarkista uuden kansikuvan näkyvyys aina myös mobiililaitteilla, etenkin jos kuvaan on lisätty tekstiä. Sekä tietokoneiden että mobiililaitteiden ruuduilla oikein näkyvän kansikuvan luominen voi vaatia muutaman harjoittelukierroksen.

Profiilikuva on siirretty pois kansikuvan päältä

Alla olevassa kuvassa on Facebook-sivun edellinen versio, jossa sivun profiilikuva sijoittuu aikajanan kansikuvan vasempaan alanurkkaan, jolloin se myös peittää kansikuvan osittain.

Facebook-sivun aikajanan kansi ennen kesän 2016 uudistusta

Uudessa asettelussa profiilikuva on siirretty pois aikajanan kansikuvan päältä ja profiilikuva sijoittuu nyt sivulle lisätyn uuden vasemman reunan sivupalkin yläosaan.

Kun suunnittelet uutta aikajanan kansikuvaa, sen vasenta alanurkkaa ei siis enää tarvitse jättää tyhjäksi.

Painikkeet ovat nyt kansikuvan alapuolella

Paikkaa ovat vaihtaneet myös sivun kävijöille tarkoitetut toimintopainikkeet (esimerkiksi Tykkää-painike), jotka ennen uudistusta sijoittuivat aikajanan kansikuvan päälle oikeaan alanurkkaan. Nyt kyseiset painikkeet on siirretty pois kansikuvan päältä ja ne sijaitsevat aikajanan kansikuvan alapuolella vasemmassa nurkassa.

Facebook-sivun uusi ulkoasu 2016

Toimintakehotuspainikkeen koko on kasvanut

Aikajanan kansikuvan päältä on siirretty alemmas myös toimintakehotuspainike, joka samalla on kasvanut merkittävästi suuremmaksi.

Mikäli Facebook-sivullasi ei vielä ole toimintakehotuspainiketta, sen lisääminen on viimeistään nyt järkevää, sillä ilman painiketta aikajanan kansikuvan alapuolelle jää oikeaan reunaan huomattavan suuri tyhjä alue.

Ohjaa toimintakehotuspainikkeen avulla Facebook-sivusi kävijöitä esimerkiksi tilaamaan uutiskirjeesi, katsomaan julkaisemasi video tai lataamaan maksutonta sisältöä.

Huomioi, että voit luoda mobiilikäyttäjiä varten oman toimintakehotuspainikkeen. Voit esimerkiksi kehottaa Facebook-sivuasi katselevia asiakkaita soittamaan sinulle sen sijaan, että he siirtyisivät verkkosivustollesi.

Facebook-sivun valikko on vasemmalla

Facebook-sivun valikko on uudessa asettelussa sijoitettu vasemman reunan sivupalkkiin. Huomioi, että jos sivullesi on jossain vaiheessa luotu välilehtiä, ne ovat muutoksen yhteydessä pompsahtaneet näkyville uuteen valikkoon.

Jos haluat poistaa jonkin välilehden näkyvistä, klikkaa ensin valikon Hallitse välilehtiä -kohtaa.

Facebook-sivu hallitse välilehtiä

Valitse Lisää tai poista välilehtiä, jolloin siirryt Facebook-sivun ylläpitäjän alueelle Sovellukset-välilehdelle.

Facebook-sivun sovellukset muokkaa asetuksia

Valitse Muokkaa asetuksia.

Facebook-sivun sovellukset poista välilehti

Poista välilehti valikosta klikkaamalla (poista) -linkkiä kohdassa Välilehti: Lisätty.

Facebook-sivun välilehti poistettu

Voit halutessasi myöhemmin palauttaa välilehden valikkoon klikkaamalla (lisää)-linkkiä.

Julkaisuja voi etsiä hakutoiminnolla

Facebook-sivulle on lisätty hakutoiminto. Sen avulla voi etsiä julkaisuja syöttämällä hakulauseke kenttään. Hakutulokset näytetään sivun keskiosassa tavanomaisen aikajärjestyksen tilalla.

Facebook-sivun hakutoiminto

Muutokset ovat kosmeettisia, perusasiat ennallaan

Kuten useimmiten, tälläkin kertaa Facebook-sivun uudistukset ovat lähinnä kosmeettisia hienosäätöjä. Facebook-sivun perustoiminnot pysyvät ennallaan, samoin sivun tehtävät ja käyttömahdollisuudet.

Pääasia on edelleen määritellä Facebook-sivun rooli markkinoinnin ja viestinnän kokonaisuudessa mahdollisimman tarkasti ja käyttää sivua omille kohderyhmille suunnatun, mielenkiintoisen sisällön julkaisualustana. Hyvä sisältö on tehokkain keino tehdä Facebook-sivusta arvokas niille, joita sen avulla halutaan palvella.


Digi Opisto

Digi Opisto

2 Kommentit

 1. Margareta Sarvela

  Mikä se Facebook-pikseli oikein on?

  • Jari Juslén

   Menee vähän ohi tämän artikkelin aiheen, mutta: Facebook-pikseli on teknisesti Facebook-mainostajien käyttöön tarkoitettu JavaScript-koodi, joka sijoitetaan verkkosivustolle siten, että se aktivoituu jokaisen sivuston sivun katselun yhteydessä. Facebook-pikseli lähettää verkkosivuston kävijöihin ja heidän tekemiinsä toimenpiteisiin liittyviä tietoja Facebookin mainosjärjestelmään sille mainostilille, jonka kautta pikseli on luotu. Facebook-pikseli mahdollistaa kohderyhmien muodostamisen verkkosivuston kävijöistä (uudelleenmarkkinointi), Facebook-mainosten tuottamien konversioiden seurannan sekä mainosten näyttämisen optimoinnin sellaisille Facebookin käyttäjille, jotka suurimmalla todennäköisyydellä tekevät mainostajan tavoittelemia konversioita, esimerkiksi ostoksia verkkokaupasta. Facebook-pikseli luodaan mainostilillä ja yhdellä mainostilillä on vain yksi pikseli.

   Tarvitset Facebook-pikseliä, jos (ja kun) haluat ohjata Facebook-mainoksilla kävijöitä omalle verkkosivustolle, luoda sivuston kävijöistä pienempiä kohderyhmiä uudelleenmarkkinointia varten ja käyttää Facebook-mainoksia mahdollisimman tehokkaasti mitattavien tulosten tuottamiseen. Kannattaa luoda ja asentaa sivustolle heti, vaikka välitöntä käyttöä ei heti olisikaan, sillä kohderyhmiin voi kerätä sivuston kävijöitä jopa 6 kk pituiselta jaksolta.

   Toivottavasti tämä selvensi asiaa ainakin alustavasti…

Lisää luettavaa

Uusimmat artikkelit

Järjestä helposti omia webinaareja

Demio-webinaarijärjestelmä: kokeile 14 vrk ilmaiseksi

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja tilaa maksuton Demio-kokeilu nyt (ei sitoumuksia, ei luottokorttia)

demio

 

Järjestä omia webinaareja helposti

demio