Facebook-sivun poistaminen

facebook sivun poistaminen

Facebook-sivun poistaminen tulee ajankohtaiseksi, jos Facebook-sivulle ei enää ole käyttöä. Facebook-sivu voi käydä tarpeettomaksi monesta eri syystä. Sivu on esimerkiksi perustettu tuotteelle jonka myynti on lopetettu. Tai sivu on luotu jonkin sellaisen idean toteutusta varten, joka lopulta jäi lähtötelineisiin.

Tarpeettoman Facebook-sivun voi piilottaa, jolloin se ei enää näy julkisesti Facebookissa. Ylläpitäjät voivat edelleen muokata piilotettua sivua. Tämä voi olla hyvä ratkaisu silloin, jos on olemassa mahdollisuus, että sivua tarvitaan myöhemmin.

Jos sivulle ei kuitenkaan ole käyttöä myöskään tulevaisuudessa, sen voi poistaa kokonaan.

Näin poistat tarpeettoman Facebook-sivun

Jotta voit poistaa Facebook-sivun, sinun on oltava kyseisen sivun ylläpitäjä (kaikkein laajimmilla oikeuksilla toimiva sivun hallinnoija).

Jos olet itse luonut sivun, olet automaattisesti sivun ylläpitäjä. Mikäli sinut on kutsuttu sivulle esimerkiksi osallistumaan sisällön tuottamiseen, käyttäjäoikeutesi eivät välttämättä riitä sivun poistamiseen.

Facebook-sivulle ei tarvitse tehdä mitään erityistä ennen sen poistamista. Sisältöä ei tarvitse poistaa erikseen, sillä se tuhotaan sivun poistamisen yhteydessä.

Myöskään sivulle kutsuttuja ylläpitäjiä ei tarvitse erikseen poistaa. Sivun ylläpitäjien roolit lakkaavat automaattisesti sivun poistamisen jälkeen.

Kun haluat käynnistää sivun poistamisen, siirry poistettavalle sivulle ja valitse vasemman reunan valikosta Asetukset.

Toiminto sivun poistamiseen on Yleiset-osiossa alimmaisena.

Klikkaa Muokkaa-linkkiä oikealla avataksesi poistamisen asetukset.

Klikkaa Poista [sivun nimi] pysyvästi.

Sinua pyydetään vielä vahvistamaan, että haluat todella poistaa sivun. Facebook myös muistuttaa siitä, että kun sivu poistetaan, sitä ei enää saa palautettua.

Mikäli haluat varmasti poistaa Facebook-sivusi, paina Poista-nappia.

Facebook-sivu poistetaan ja se katoaa välittömästi näkyvistä.

Voit tarkistaa asian klikkaamalla sivulle johtavaa linkkiä, jolloin näet alla olevan ilmoituksen.

Mikäli Facebook-sivu on ollut aktiivisessa käytössä, on sivun poistamisen jälkeen syytä poistaa kaikki sivulle osoittavat linkit verkkosivustolta ja muista mahdollisista sijoituspaikoista.

Tilaa Digiopiston blogi

Päivitä osaamistasi jatkuvasti – tilaa Digiopiston blogi. Saat hyödylliset artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Yhteystietojasi säilytetään ja käytetään sivuston tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla. Voit milloin tahansa perua blogiartikkeleiden tilauksen.

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.