Facebookin syrjinnän vastaiset mainoskäytännöt – uusi vaatimus

Facebookin syrjinnän vastaiset mainoskäytännöt

Facebookin syrjinnän vastaiset mainoskäytännöt kieltävät käyttämästä Facebook-mainostuotteita yksittäisiä ihmisiä tai ihmisryhmiä syrjivällä tavalla. Mainostajien on sitouduttava noudattamaan syrjinnän vastaisia käytäntöjä ja erikseen vakuutettava tämä Facebookille. Henkilökohtaisen syrjinnän vastaisten mainoskäytäntöjen noudattamislupauksen lisäksi vastaava vakuutus on nyt annettava myös järjestelmäkäyttäjien puolesta. Ehtojen hyväksynnän laiminlyönti voi johtaa mainosten luomiskieltoon.

Mitä on syrjivä mainonta?

Facebook määrittelee syrjivän mainonnan seuraavasti:

Syrjivillä mainoksilla tarkoitetaan mainoksia, jotka torjuvat mahdollisuuksia yksittäisiltä ihmisiä tai ihmisryhmiltä tiettyjen henkilökohtaisten piirteiden perusteella. Näitä piirteitä voivat olla esimerkiksi etninen tausta, kansallinen alkuperä, uskonto, ikä, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti, perhetilanne tai siviilisääty, vammaisuus tai sairaus.

Syrjivää mainontaa koskeva luku Facebookin mainoskäytännöissä löytyy kokonaisuudessaan täältä: https://www.facebook.com/policies/ads/prohibited_content/discriminatory_practices

Facebookin syrjinnän vastainen käytäntö on maailmanlaajuinen.

Varmista, että olet itse hyväksynyt syrjintää koskevan osuuden

Jos olet Facebook-mainostaja, tarkista oletko itse hyväksynyt Facebookin mainoskäytännöt ja erikseen syrjintää koskevan osuuden.

Pääset lukemaan ehdot ja tarkistamaan hyväksynnän tilan tästä linkistä: https://www.facebook.com/certification/nondiscrimination/

Facebookin mainoskäytännöt ja syrjivä mainonta

Tarkista sivun alareunasta, että olet hyväksynyt mainoskäytännöt. Jos hyväksyntälausekkeiden alapuolella näkyy harmaa painike, jossa teksti “Hyväksytty”, asia on osaltasi kunnossa. Tarvittaessa tee hyväksyntä.

Facebookin mainoskäytännöt hyväksytty

Tee hyväksyntä myös järjestelmäkäyttäjien osalta (uusi vaatimus)

Henkilökohtaisen mainoskäytäntöjen hyväksynnän lisäksi uutena vaatimuksena on vastaavan hyväksynnän tekeminen järjestelmäkäyttäjien puolesta.

Järjestelmäkäyttäjällä tarkoitetaan tässä yhteydessä palvelimia ja ohjelmistoja, jotka käyttävät Facebookin mainosjärjestelmää ohjelmointirajapinnan (API) kautta. Järjestelmäkäyttäjiä hallinnoidaan Facebook Business Managerin avulla.

Järjestelmäkäyttäjiä on monenlaisia, ja kaikki järjestelmäkäyttäjät eivät luo Facebook-mainoksia. Mutta joukossa on myös Facebook-mainosten hallinnointiin tarkoitettuja kolmannen osapuolen ohjelmistoja, joiden toiminnasta, ja ennen muuta mainoskäytäntöjen noudattamisesta, Facebook on tietysti erityisen kiinnostunut.

Koska järjestelmäkäyttäjät eivät ole ihmisiä, omatoiminen mainosehtojen hyväksyntä ei luonnollisesti ole mahdollista. Business Manager -tilin hallinnoijan on hoidettava asia järjestelmäkäyttäjien puolesta.

Hyväksy käytännöt järjestelmäkäyttäjien osalta

Pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan Business Manageriin lisättyjä järjestelmäkäyttäjiä siirtymällä Yritysasetukset-osioon ja valitsemalla sen jälkeen vasemman reunan valikosta kohdan Järjestelmäkäyttäjät.

HUOM: Järjestelmäkäyttäjien hallinnointi edellyttää Yrityksen ylläpitäjän roolia Business managerissa.

Meta Business manager yritysasetukset

Jos Business managerissa on järjestelmäkäyttäjiä, ne näkyvät sivun toisessa sarakkeessa vasemmalta lukien.

Käytännön tarkistamista edellytetään

Mikäli et vielä ole hyväksynyt mainoskäytäntöjä järjestelmäkäyttäjien osalta, näet sivun yläreunassa asiaan liittyvän huomautuksen (Käytännön tarkistamista edellytetään).

Klikkaa huomautuksen alla olevaa Tutustu käytäntöön -painiketta päästäksesi lukemaan ehdot ja tekemään hyväksynnän.

Avautuvassa ikkunassa näkyy yhteenveto syrjintää koskevista mainoskäytännöistä.

Facebookin syrjintää koskevat mainoskäytännöt

Vierittämällä ikkunaa alaspäin näet ehtojen hyväksymislausekkeet.

Hyväksy klikkaamalla painiketta ikkunan oikeassa alanurkassa.

Mainoskäytäntöjen hyväksyntä järjestelmäkäyttäjien osalta

Hyväksyntää ei tarvitse tehdä jokaisen järjestelmäkäyttäjän osalta erikseen, riittää että teet sen kerran.

Hyväksymisen jälkeen näet vahvistuksen mainoskäytäntöjen hyväksymisestä.

Syrjinnän vastainen mainoskäytäntö hyväksytty

Hyväksynnän jälkeen mainoskäytäntöjen tarkistamista koskeva huomautus katoaa Järjestelmäkäyttäjät-sivun yläreunasta.

Entä jos Business managerissa ei vielä ole järjestelmäkäyttäjiä?

Jos näet Järjestelmäkäyttäjät-linkin klikkauksen jälkeen ilmoituksen, että Business manager -tilillä ei ole yhtään järjestelmäkäyttäjää, voit tästä huolimatta hyväksyä syrjinnän vastaisen mainoskäytännön.

Kun klikkaat sivulla näkyvää Lisää-painiketta, edellä esitelty ikkuna avautuu ja pääset tekemään hyväksynnän.

Lisää järjestelmäkäyttäjä

Jos todella pitää paikkansa, että Facebook voi rajoittaa koko Business manager -tilin toimintaa ellei syrjinnän vastaisia käytäntöjä ole hyväksytty, tämä pieni vaiva kannattaa varmasti nähdä. Ihan vaan varmuuden vuoksi.

Tilaa Digiopiston blogi

Päivitä osaamistasi jatkuvasti – tilaa Digiopiston blogi. Saat hyödylliset artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Yhteystietojasi säilytetään ja käytetään sivuston tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla. Voit milloin tahansa perua blogiartikkeleiden tilauksen.

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.