Maksullisen WordPress-ulkoasuteeman hankinta – 5 hyvää ostopaikkaa

Wordpress-ulkoasuteema-5 ostopaikkaa

Ulkoasuteema on yksi WordPress-julkaisujärjestelmällä rakennettavan verkkosivuston tai verkkokaupan rakennusosista. Ulkoasuteeman voi hankkia valmiina, teettää tai tehdä itse. Tässä artikkelissa esittelen lyhyesti 5 laadukkaaksi tiedettyä WordPress-ulkoasuteemojen ostopaikkaa.

Kolme tapaa hankkia WordPress-sivuston ulkoasuteema

Uudelle sivustolle ulkoasuteeman voi hankkia ja asentaa paikalleen välittömästi, kun WordPress-julkaisujärjestelmä on asennettu palvelimelle. Myös jo toimivan WordPress-sivuston ulkoasuteeman voi milloin tahansa vaihtaa uuteen. Tässä tapauksessa on suositeltavaa testata uutta ulkoasuteemaa jonkinlaisella verkkosivuston kehitysversiolla ennen sen asennusta varsinaiselle sivustolle.

Sinulla on käytännössä kolme vaihtoehtoista tapaa hankkia WordPress-sivustollesi tai Woocommerce-verkkokauppaasi uusi ulkoasuteema (olettaen tietysti, että et itse koodaa sitä alusta lähtien):

  1. Valitse ja asenna valmis ulkoasuteema WordPressin teemakirjastosta maksutta. Tämä on nopein ja edullisin tapa hankkia WordPress-ulkoasuteema.
  2. Valitse ja osta maksullinen ulkoasuteema WordPressin ulkopuoliselta toimittajalta.
  3. Tilaa ja teetä erityisesti sinun sivustoasi varten suunniteltu ulkoasuteema alusta lähtien jollakin yhteistyökumppanilla. Tämä on hitain ja kallein tapa hankkia WordPress-ulkoasuteema.

Miksi ostaa maksullinen WordPress-ulkoasuteema?

Kaikki edellä mainitut tavat hankkia WordPress-ulkoasuteema johtavat suurella todennäköisyydellä sikäli samaan lopputulokseen, että löydät varmasti sivustollesi mieluisen ulkoasuteeman.

Olen WordPressin parissa viettämien vuosien mittaan kuitenkin tullut siihen johtopäätökseen, että valmiin WordPress-ulkoasuteeman ostaminen luotettavaksi ja laadukkaaksi tunnetulta myyjältä on lähes aina paras ja kustannustehokkain vaihtoehto.

Valmiin WordPress-ulkoasuteeman ostamista puoltavia tekijöitä ovat omien kokemusteni perusteella:

  • Laatu. Oikeasta paikasta ostettu maksullinen WordPress-teema on ammattilaistiimin koodaama, testaama ja ylläpitämä. Teema on asennettu riittävän monelle erilaiselle sivustolle, jotta siihen koodausvaiheessa syntyvät virheet ja puutteellisuudet tulevat esiin ja niihin toimitetaan myös ratkaisu versiopäivityksen muodossa. WordPressin teemakirjastosta löytyvien maksuttomien ulkoasuteemojen laatu vaihtelee maksullisia huomattavasti enemmän.
  • Helppokäyttöisyys. Hyvälaatuisen WordPress-ulkoasuteeman käyttö on niin helppoa, että voit luoda ja viimeistellä yrityksesi tai organisaatiosi verkkosivuston ulkoasun jopa täysin omatoimisesti.
  • Käyttäjätuki ja ylläpito. Sivustosi ulkoasu ja toimivuus eivät milloinkaan ole yksittäisen yrityksen tai pahimmillaan yhden yksittäisen koodarin ehtimisen, osaamisen tai jaksamisen varassa. Hinta sisältää versiopäivitykset, jotka saa asennettua nopeasti oman WordPress-ylläpitoliittymän kautta niin kauan, kuin ulkoasuteeman käyttölisenssi on voimassa.
  • Kustannukset. Laadukkaat ulkoasuteemat maksavat kalleimmillaankin vain noin 150 euroa. Jos teetät räätälöidyn ulkoasuteeman vain oman yrityksesi sivustoa varten, maksat monikymmenkertaisen hinnan ja luovut usein samalla myös kahdesta aiemmin mainitusta hyödystä, ainakin osittain.

Asiakaskohtaisesti alusta lähtien rakennettuja WordPress-ulkoasuteemoja tarjoavat sivustojen tuottajat luonnollisesti esittävät potentiaalisille asiakkailleen erilaisia syitä, miksi valmiita ulkoasuteemoja ei kannata käyttää. Valmiit ulkoasuteemat ovat kuulemma esimerkiksi elinkaareltaan lyhyitä ja niiden käyttö voi jopa heikentää asiakkaan brändimielikuvaa. Tällaisten lausuntojen ainoa motiivi on saada asiakas ostamaan ulkoasuteema sivuston rakentajalta. Asiakkaalle halutaan useimmiten mieluiten myydä omaa työtä esimerkiksi 5000 euron edestä sen sijaan, että ehdotettaisiin 100 euron hintaisen valmiin ulkoasuteeman käyttöä.

Ulkoasuteema ei kuitenkaan ole niin kriittinen sivustosi menestystekijä, että siitä missään olosuhteissa kannattaa maksaa tuhansia euroja.

Ulkoasuteema on joka tapauksessa vain runko – vasta kuvat, tekstit, videot, lomakkeet ja muut sivuston sisältöön kuuluvat yksilölliset asiat luovat sivustolle sen lopullisen ulkoisen ilmeen ja käytettävyyden. Ja kun huomio kiinnitetään sivuston tehtäviin yrityksen liiketoiminnan edistämisessä, nimenomaan sisältö on keskeinen menestystekijä. Sisällön varassa sivusto joko loistaa tai kompuroi.

Kun haluat rakentaa markkinoinnin ja myynnin kannalta tehokkaan sivuston, tärkeintä on panostaa eniten

  1. Huippulaadukkaaseen sisältöön, joka auttaa potentiaalisia ostajiasi löytämään vastaukset kysymyksiinsä riippumatta ostoprosessin vaiheesta. Sisältö on myös hakukonenäkyvyyden rakentamisessa keskeisin työväline.
  2. Selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.
  3. Asiakassuhteiden luomiseen ja kehittämiseen tähtäävien konversioiden tuottamiseen (uutiskirjetilaukset, maksuttomien sisältöjen lataukset jne.).

Hyvälaatuinen valmiina ostettu WordPressin ulkoasuteema ei millään tavoin jarruta tai estä yhdenkään edellä mainitun verkkosivuston todellisen menestystekijän toteuttamista. Järkevää syytä olla käyttämättä valmista WordPress-sivupohjaa onkin erittäin vaikea löytää. Olen itse käyttänyt valmiita maksullisia WordPress-teemoja vuodesta 2009 lähtien sekä omilla että asiakkaideni WordPress-sivustoilla ja kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia.

Maksullisen WordPress-teeman hankinta – tässä 5 hyvää ostopaikkaa

Kun olet etsimässä laadukasta WordPress-ulkoasuteemaa, kannattaa tutustua seuraaviin tunnettuihin ja yleisesti laadukkaiksi tiedettyihin tarjoajiin. Kaikkia näitä toimittajia yhdistää ulkoasuteemojen hyvä laatu, versiopäivitysten ja käyttötuen jatkuva saatavuus sekä teemojen helppokäyttöisyys. Useimmat ulkoasuteemat ovat myös responsiivisia eli niiden avulla toteutettu sivusto toimii oikein myös erilaisten mobiililaitteiden näyttöruuduilla.

HUOM: mainitsemieni tuottajien ulkoasuteemoja voi käyttää ainoastaan omalla palvelimella ylläpidettävässä WordPress-julkaisujärjestelmässä, ei WordPress.com-sivustolla.

Woocommerce

https://woocommerce.com/

Woocommerce WordPress-ulkoasuteemoja

Woocommerce (aiemmin nimeltään WooThemes) on nykyisin WordPressin keskeisenä hahmona tunnetun Matt Mullenwegin Automattic-yhtiön omistuksessa.

Woocommerce kehittää WordPress-julkaisujärjestelmän lisäosana toimivaa Woocommerce-verkkokauppaohjelmistoa ja panostaa tästä johtuen voimakkaasti nimenomaan Woocommerce-verkkokauppojen ulkoasuteemoihin. Saatavilla on kuitenkin useita ulkoasuteemoja käytettäväksi myös sellaisilla WordPress-sivustoilla, joilla ei ole verkkokauppaa.

Woocommercen pohjissa on monipuolinen ja helppokäyttöinen ohjauspaneeli, jonka erilaisten asetusten avulla voi muokata esimerkiksi sivuston eri sivujen asettelumalleja sekä värejä ja fontteja ilman koodaustaitoja.

Ulkoasuteemoja voi ostaa yksitellen ja hinta sisältää 12 kuukauden versiopäivitykset. Lisenssin voi uusia vuodeksi kerrallaan 50 prosentin alennuksella ensiostoksen hinnasta.

Elegant Themes

https://www.elegantthemes.com/

Elegant Themes WordPress-ulkoasuteemoja

Elegant Themes tarjoaa laajan valikoiman ( yli 80 erilaista teemaa) WordPress-ulkoasuteemoja sekä tavallisia WordPress-sivustoja että Woocommerce-verkkokauppoja varten.

Hinnoittelu on rakennettu siten, että tarjolla on kolme erilaista pakettia, jotka kaikki sisältävät kaikkien ulkoasuteemojen käyttömahdollisuuden. Edullisimmat paketit ovat vuosimaksullisia ja kallein paketti antaa yhdellä kertamaksulla kaikkien ulkoasuteemojen ja lisäosien käyttöoikeuden sekä versiopäivitykset ilman uusia veloituksia.

StudioPress

http://www.studiopress.com/

Studiopress.com WordPress-ulkoasuteemoja

StudioPress käyttää ulkoasuteemoissaan kehittämäänsä Genesis-perusteemaa, jonka pohjalta rakennettuja teemoja on tarjolla joka lähtöön.

Teemoja voi ostaa yksitellen ja tarjolla on myös noin 500 euron hintainen kokonaispaketti.

OptimizePress

http://www.optimizepress.com/

OptimizePress WordPress-teema ja lisäosa

OptimizePress on erityisesti markkinoinnin ja myynnin tarpeita ajatellen rakennettu kokonaisuus. Muista esitellyistä vaihtoehdoista poiketen OptimizePressiä voi käyttää sivuston ainoana ulkoasuteemana tai vaihtoehtoisesti asentaa OptimizePress-lisäosan (plugin), jonka avulla voi rakentaa erilaisia laskeutumissivuja ja myyntisivuja myös siinä tapauksessa, että sivustolle on asennettu jokin toinen ulkoasuteema.

OptimizePress on monipuolinen ja moneen käyttöön soveltuva paketti, jonka perusteelliseen esittelyyn tarvittaisiin vähintäänkin pelkästään OptimizePressille omistetttu blogiartikkeli. OptimizePress on tutustumisen arvoinen, kun tarkoitus on esimerkiksi lanseerata uusia tuotteita tai hankkia osallistujia webinaareihin.

Peruspaketti maksaa noin 100 euroa ja se sisältää käyttöoikeuden 3 saman omistajan eri sivustolle. 12 kuukauden versiopäivitykset kuuluvat hintaan ja lisenssin voi uusia noin 30 eurolla.

Yootheme

http://yootheme.com/

YooTheme WordPress-ulkoasuteemoja

Yootheme tarjoaa ulkoasuteemoja WordPressin lisäksi myös Joomlaan. WordPressiin on tarjolla yli 60 erilaista ulkoasuteemaa, joista löytyy vaihtoehtoja myös Woocommerce-verkkokaupassa käytettäväksi.

Käyttöä helpottaa WARP-niminen peruskehikko, jonka ansiosta Yoothemen ulkoasuteemoissa on useita helppokäyttöisiä asetuksia sivuston ulkoasun muokkaamiseen.

Hinta sisältää aina kaikkien ulkoasuteemojen käyttöoikeuden. Versiopäivitykset ovat saatavilla lyhyimmillään 3 kuukaudeksi ja useimmille parhaiten sopivassa vakiopaketissa 12 kuukaudeksi.

Onko sinun sivustosi viritetty markkinointia varten?

Jos yrityksesi verkkosivusto kaipaa uudistamista, kannattaa tutustua WordPress-julkaisujärjestelmään. Sen avulla rakennat tehokkaan verkkosivuston tai verkkokaupan edullisesti ja halutessasi jopa täysin omatoimisesti.

Tilaa Digiopiston blogi

Päivitä osaamistasi jatkuvasti – tilaa Digiopiston blogi. Saat hyödylliset artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Yhteystietojasi säilytetään ja käytetään sivuston tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla. Voit milloin tahansa perua blogiartikkeleiden tilauksen.

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.