BlogiAkatemia

299.00 

Yritysblogi on tehokas hakukonenäkyvyyden luomisen, brändin rakentamisen ja asiakashankinnan väline.

Tästä 5-osaisesta yritysblogikoulutuksesta saat hyvät valmiudet yritysblogin suunnitteluun, käynnistämiseen ja aktiiviseen hyödyntämiseen.

Kouluttaja Jari Juslén on yksi Suomen kokeneimmista yritysbloggaajista.

Hinta sisältää:

 • Yhteensä 5 verkko-oppituntia á 60 minuuttia
 • Verkko-oppituntien videotallenteiden käyttöoikeuden ilman aikarajaa
 • Esitysmateriaalit ja työpohjat

Tilauksen hinta on kertamaksu. Tilattuasi koulutuksen voit käyttää kaikkia koulutuksen aineistoja vapaasti niin kauan kuin niitä tarvitset.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): WEB-15 Osasto:

Paranna näkyvyyttäsi hakukoneissa, rakenna brändiä ja hanki uusia asiakkaita yritysblogin avulla

BlogiAkatemia - yritysblogilla löydettävyyttä, mainetta ja asiakkaita

5-osainen verkkokoulutus paljastaa tehokkaan yritysblogin salaisuudet

Tämän koulutuksen avulla luot yrityksellesi tarkasti kohdennetun blogistrategian ja viet sen käytäntöön.

Opiskelet kätevästi sieltä mistä haluat ja saat tarvitsemasi tiedot murto-osalla tavallisen koulutuksen tai seminaarin hinnasta.

Saat yhdellä edullisella kertamaksulla käyttöösi:

 • 5 heti katseluvalmista verkko-oppituntia, pituus yhteensä noin 5 tuntia
 • Verkko-oppituntien esitysmateriaalit
 • Kaikkien aineistojen rajoittamattoman käyttöoikeuden – voit käyttää tätä koulutusta milloin haluat, niin kauan kuin sitä tarvitset

Arvoisa viestinnän ja markkinoinnin tekijä,

mitä sana ”blogi” tuo päällimmäisenä sinun mieleesi? Entä ”blogimarkkinointi?”

Monille blogit ovat edelleen yhtä kuin yksityishenkilöiden harrastemielessä pitämät ruoka-, muoti- ja sisustusblogit.

Blogimarkkinointi puolestaan yhdistetään useimmiten menestyneimpien ruoka-, muoti- tai sisustusbloggaajien kanssa tehtävään yhteistyöhön, jossa tavoitteena on saada omaa tuotetta näkyville bloggaajan kokoaman yleisön keskuudessa.

On kuitenkin olemassa toisenlaisiakin blogeja. Nämä blogit ovat yritysten ja organisaatioiden ylläpitämiä.

Yritysblogi on paljon enemmän kuin yksittäinen väline tai taktiikka: se on kokonainen viestinnän ja markkinoinnin strategia, joka rakennetaan edistämään keskeisten yrityksen tai organisaation tavoitteiden saavuttamista.

Miksi yritysblogi on tärkeä strategia juuri nyt?

Blogit eivät ole uusi asia – eivät edes yritysblogit. Yritysblogit ovat kuitenkin yleistyneet Suomessa suhteellisen hitaasti, sillä voimakasta ulkopuolista pakkoa ei toistaiseksi ole ollut tämän strategian laajalle omaksumiselle.

Ulkoiset olosuhteet ovat kuitenkin koko ajan muuttuneet – vaikkakin niin hitaasti, että muutos on jäänyt monilta liian heikolle huomiolle.

Löydettävyyttä, mainetta ja asiakkaita

Yritysblogi auttaa tehokkaasti ratkaisemaan seuraavia keskeisiä markkinoinnin ongelmia:

 • Hakukoneoptimointi. Ainoa takuulla toimiva hakukoneoptimoinnin menetelmä vuonna 2015 (ja sen jälkeen) on ainutlaatuisen ja lukijoille arvoa tuottavan sisällön aktiivinen julkaiseminen. Tavallinen verkkosivusto ei tähän sovellu, tarvitaan dynaaminen sisällön julkaisupaikka, joka ei aseta rajoja uuden sisällön määrälle.
 • Tunnettuuden ja brändin rakentaminen. Vanhat brändin rakentamisen kanavat ovat useimmille liian tehottomia suhteessa kustannuksiin. Toisaalta brändiä on vaikea luoda verkossa pelkän mainonnan avulla. Tunnettuuden ja brändin rakentaminen verkossa onnistuu tehokkaimmin kertomalla aktiivisesti mielenkiintoista tarinaa, joka vetää puoleensa ja sitouttaa niitä ihmisiä, joista voi tulla myös asiakkaitasi.
 • Asiakashankinta. Sisältömarkkinoinnin lopullisena tavoitteena pitäisi aina olla positiivisen tuoton saaminen sisältöön tehdylle investoinnille. Tämä onnistuu vain, jos sisältömarkkinointimalli rakennetaan kokonaisuutena siten, että siinä huomioidaan myös asiakkuuksien luominen. Oikein rakennetun yritysblogin jokainen artikkeli on laskeutumissivu, joka voi tuottaa uuden kontaktin ja edelleen uuden asiakkaan.

 

Sisällön avulla on tarkoitus myös tienata rahaa

Yritysblogissa julkaistu sisältö muuttuu löydettävyydeksi hakukoneissa, rakentaa kirkasta mielikuvaa ja auttaa hankkimaan uusia asiakkaita.

Sisältömarkkinoinnista on puhuttu viime vuosina paljon, mutta hypekäyrä on kääntynyt laskuun. Syynä tämänkin ilmiön hyytymiseen on varmasti osaltaan se, että sisältömarkkinoinnin puolesta puhuneet konsultit eivät ole osanneet neuvoa asiakkaitaan yhdessä tärkeässä sisältömarkkinointiin liittyvässä asiassa: miten sisällön avulla hankitaan uusia asiakkaita.

Me emme jätä asioita puolitiehen: tässä koulutuksessa käsitellään myös sitä, miten blogin sisällön tuottamiseen käytetty aika ja raha muutetaan positiiviseksi tuotoksi uusien kontaktien ja asiakkaiden muodossa. Esittelen sinulle yksityiskohtaisesti ne käytännön menetelmät ja välineet, joiden avulla hankit blogisi lukijoiden keskuudesta myyntiliidejä ja ostavia asiakkaita. Tästä minulla on jo yli 5 vuoden kokemus, jonka haluan jakaa kanssasi tässä koulutuksessa.

Yritysblogi ja yksinkertainen tehtäväsi markkinoijana

Tehtäväsi markkinoijana on lopulta varsin yksinkertainen:

 1. Houkutella internetistä ventovieraita kävijöitä yrityksesi tai organisaatiosi verkkosivustolle
 2. Hankkia sivustollesi saapuvien vieraiden joukosta kiinnostuneita ystäviä, jotka haluavat kuunnella sinua
 3. Löytää näiden ystävien joukosta ne, jotka ovat valmiita ostamaan sinulta

Yritysblogi on erinomainen väline tämän tehtävän kaikkien vaiheiden määrätietoiseen ja pitkäjänteiseen toteuttamiseen.

Yritysblogia voit käyttää tavoittaaksesi hakukoneista ja sosiaalisesta mediasta niitä ihmisiä, jotka etsivät ja seuraavat niitä aiheita ja asioita, joista sinun blogissasi puhutaan.

Blogissasi julkaistu sisältö on keino vakuuttaa hakukoneista, sosiaalisesta mediasta tai mistä tahansa muusta liikenteen lähteestä tulevat kävijät siitä, että sinua kannattaa kuunnella.

Kun saat blogiasi lukevan vierailijan tilaamaan blogisi, sinulla on jatkuvasti avoinna oleva kanava asiakassuhteen luomiseen ja vahvistamiseen tämän henkilön kanssa. Jos osaat tehdä lukijoillesi oikein kohdennettuja ehdotuksia, voit löytää heidän joukostaan potentiaalisia asiakkaita ja edelleen uusia ostajia.

Kenelle BlogiAkatemia on tarkoitettu?

BlogiAkatemia-koulutus on oikea valinta sinulle, jos

 • Yrityksesi tai organisaatiosi verkkosivusto vetää vain heikosti puoleensa oikeita kävijöitä Googlen hakukoneesta
 • Yrityksen/organisaation tarina kaipaa terävöittämistä ja kirkastamista
 • Tunnettuuden rakentaminen ja position vahvistaminen ovat ajankohtaisia tavoitteita
 • Käytettävissä tai löydettävissä on sellaista asiakkaisiin ja heidän ongelmiinsa liittyvää tietoa, jonka voi muuttaa sisällöksi
 • Olet valmis sitoutumaan pitkäjänteiseen työhön ja panostamaan menetelmään, jonka tuottamat tulokset paranevat ajan mukana suhteessa omiin panostuksiin

Millaisia lopputuloksia voin odottaa
BlogiAkatemia -koulutuksesta?

Osallistumalla BlogiAkatemia – yritysblogilla löydettävyyttä, mainetta ja asiakkaita -koulutukseen opit rakentamaan yrityksellesi tai organisaatiollesi tarkasti kohdennetun blogistrategian ja viemään sen käytäntöön. Tämä ei ole ”kokeile yritysbloggausta WordPress.comissa” -tyylinen kevytkurssi eikä höttöistä ”sisältömarkkinointia”, vaan ammattitason valmennus niille, jotka haluavat saada aikaan näkyviä tuloksia.

BlogiAkatemia -koulutus soveltuu hyvin monille erilaisille yrityksille ja organisaatioille toimialasta riippumatta. Tärkeintä on se, että haluat luoda uusia viestinnän ja markkinoinnin käytäntöjä, jotka edistävät tavoitteidesi saavuttamista mahdollisimman tehokkaasti ja mahdollisimman alhaisilla kustannuksilla.

Jos olet itse valmis tekemään töitä ja viemään BlogiAkatemia-koulutuksen avulla oppimasi asiat käytäntöön, sinulla on omista aikatauluistasi riippuen 6 – 12 viikon kuluttua käytössäsi seuraavat konkreettiset lopputulokset:

 • Blogistrategia, joka varmistaa, että blogillasi on kokonaisuutta palveleva tehtävä, oikeat kohderyhmät ja tarina, joka palvelee kohderyhmiesi tarpeita edistäen samalla omia tavoitteitasi
 • Teknisesti toimiva ja oikeaoppisesti toteutettu yritysblogi, jota voit käyttää sisällön julkaisemiseen niin usein kuin haluat – ja joka varmistaa, että sisältösi näkyy Googlessa ja sosiaalisessa mediassa
 • Avainsanalista ja sisältösuunnitelma, joiden avulla blogissasi tuotetaan suunnitelmallisesti ja aktiivisesti sisältöä, jolla on tarkoitus.
 • Asiakashankinnan menetelmät ja asiakkuuspolut, joiden kautta sisältöön tekemäsi investoinnit muuttuvat kontakteiksi ja uusiksi asiakkuuksiksi – siitähän yritysblogissa viime kädessä on kysymys!
 • Mittarit ja analytiikka: Tiedät, miten blogin tehokkuutta kannattaa seurata ja millaisten tekijöiden perusteella voit arvioida blogistrategiasi toimivuutta

BlogiAkatemia -koulutuksen sisältö

BlogiAkatemia – yritysblogilla löydettävyyttä, mainetta ja asiakkaita -koulutus sisältää yhteensä 5 oppijaksoa.

Tutustu oppijaksoihin alla:

Osa 1: Blogistrategia

Yritysblogilla löydettävyyttä, mainetta ja asiakkaita -koulutus starttaa katsauksella blogistrategian merkitykseen ja blogistrategian laatimisen tärkeisiin päätöskohtiin.

Blogistrategiassa määritellään yritysblogin olemassaolon tarkoitus ja perustehtävä viestinnän ja markkinoinnin kokonaisuudessa, kuvataan blogin kohderyhmät ja asetetaan suuntaviivat blogin sisällölle.

Oppijakson asiat:

 • Blogistrategian osa-alueet
 • Yritysblogin olemassaolon tarkoituksen ja perustehtävän määrittely
 • Blogin kohderyhmien määrittely ja kuvaaminen
 • Miten syntyy sisältöä, jolla on tarkoitus – blogin tarinan löytäminen
 • Avainsanat ja niiden merkitys blogistrategian osana

Tilaa BlogiAkatemia ja katso tämä verkko-oppitunti heti videotallenteena.

Osa 2: Blogin toteutus

Yritysblogin toteuttamiseen kuuluu sekä tekniikkaa että organisointia. Tekniikan osalta keskeiset kysymykset liittyvät ns. blogialustan eli julkaisujärjestelmän valintaan ja toisaalta blogin sijoituspaikkaan (oma sivusto vs. ulkopuolinen palvelu). Tekniikan lisäksi on ratkaistava myös erilaisia sisällön tuotantoon ja blogin hallinnointiin liittyviä kysymyksiä, sillä huonosti organisoitu yritysblogi ei koskaan toimi halutulla tavalla.

Tämän oppijakson aikana saat vastauksia mm. sisällön julkaisurytmiä, kommentointimahdollisuutta ja yksittäisten artikkeleiden kirjoittamista koskeviin kysymyksiin.

Oppijakson asiat:

 • Blogin toteutusvaihtoehdot – minne ja millä järjestelmällä
 • Sisältösuunnitelman luominen
 • Sisällön tuotannon organisointi – kuka kirjoittaa ja kuinka paljon
 • Miten syntyy hyvä blogiartikkeli
 • Blogiartikkeleiden hakukoneoptimointi

Tilaa BlogiAkatemia ja katso tämä verkko-oppitunti heti videotallenteena.

Osa 3: Promootio

Kuten minkä tahansa median, myös yritysblogin menestys riippuu siitä, miten hyvin se tavoittaa kohdeyleisönsä ja kuinka paljon uskollisia lukijoita blogi saa hankittua.

Tämän oppijakson aikana perehdyt blogin yleisön kokoamiseen sekä erilaisiin sisällön promootion menetelmiin, joiden avulla blogin tavoittamaa yleisöä voidaan kasvattaa.

Oppijakson asiat:

 • Blogin tilaajamäärän kasvattaminen
 • Sisällön passiivinen promootio – lukijat blogin markkinoijina
 • Sisällön aktiivinen promootio – blogin sisällön markkinointi sosiaalisessa mediassa ja blogin mainostaminen

Tilaa BlogiAkatemia ja katso tämä verkko-oppitunti heti videotallenteena.

Osa 4: Lukijoista asiakkaita

Yritysblogin tehtävät eivät rajoitu kävijöiden hankintaan tai mielipidejohtajuuden rakentamiseen. Yritysblogia voi ja kannattaa käyttää aktiivisena asiakashankinnan välineenä.

Blogista tulee uusien kontaktien ja asiakkaiden hankinnan kanava ainoastaan tekemällä siitä sellainen. Tämä oppijakso perehdyttää sinut menetelmiin, joiden avulla blogin lukijoiden joukosta löytyy uusia asiakkaita.

 • Miten sisältöön tehty investointi muuttuu ansainnaksi
 • Asiakkuuspolkujen rakentaminen yritysblogiin
 • Miten blogiartikkelit muutetaan laskeutumissivuiksi, jotka tuottavat myyntiliidejä ja ostajia

Tilaa BlogiAkatemia ja katso tämä verkko-oppitunti heti videotallenteena.

Osa 5: Mittaaminen

Yritysblogi on siitä kiitollinen viestintä- ja markkinointikanava, että sen tuottamaa hyötyä on mahdollista mitata – kun vain tietää, mikä on oleellista ja mitä kannattaa mitata.

BlogiAkatemia– koulutuksen viimeisen oppijakson aikana opit asettamaan blogillesi mitattavia tavoitteita. Lisäksi saat käyttöösi tarkkoja mittareita, joiden avulla pystyt arvioimaan blogin tuottamaa hyötyä ja opit käyttämään web-analytiikkaa näiden mittareiden seurannassa.

Oppijakson asiat:

 • Miten asetan yritysblogille mitattavia tavoitteita
 • Yritysblogin tärkeimmät mittarit
 • Analytiikan hyödyntäminen blogin seurannassa

Tilaa BlogiAkatemia ja katso tämä verkko-oppitunti heti videotallenteena.

Verkko-oppituntien toteutustapa

BlogiAkatemia-koulutuksen verkko-oppitunnit toimitetaan käyttöösi korkeatasoisina videotallenteina. Voit katsoa verkko-oppitunteja vaivattomasti omalta tietokoneeltasi, tabletiltasi tai älypuhelimeltasi. Äänentoistoa varten tarvitset kuulokkeet tai kaiuttimet.Osallistu verkkokoulutukseen vaikka tabletilla

Koska tämä koulutus toimitetaan käyttöösi digitaalisena itseopiskelupakettina, vältät monta tavanomaisiin koulutuksiin ja seminaareihin liittyvää ongelmaa:

 • Ei matkustamista ja siihen liittyvää ajanhukkaa
 • Ei ruuhkassa istumista
 • Ei väliä mistä päin Suomea tai maailmaa haluat osallistua
 • Ei lisäohjelmistojen hankintoja, tavallinen PC- tai Mac-työasema ja internet-yhteys riittävät – voit katsoa verkko-oppitunteja myös tabletilla tai älypuhelimella
 • Ei järjestäjän määräämää aikataulua – opiskele silloin, kun se sinulle parhaiten sopii

 

Tämä koulutus ei jää väliin esteen sattuessa

HUOM: Tähän koulutukseen voit osallistua silloin kuin sinulle sopii – ja niin monta kertaa kuin haluat. Koulutuksen verkko-oppitunnit toimitetaan kokonaisuudessaan videotallenteina, joita voit katsoa rauhassa haluamanasi ajankohtana.

BlogiAkatemia-koulutuksen vetäjä on Jari Juslén, yksi Suomen kokeneimmista yritysbloggaajistaJari Juslén

Jari Juslén (KTM, MBA) on kokenut digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Hän on pitkän markkinointiuransa jälkeen toiminut useita vuosia konsultointi- ja koulutusalan yrittäjänä. Jari Juslén on hyödyntänyt yritysblogia aktiivisesti omassa markkinoinnissaan vuodesta 2009 lähtien. Hän tuntee käytännön tasolla yritysblogin ylläpitoon parhaiten sopivan blogialustan, WordPressin.