Heti käyttövalmis verkkokoulutus

Google Analytics -koulutus: Kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen

Haluatko oppia käyttämään Google Analyticsiä tehokkaasti ja ymmärtää paremmin digitaalisen markkinoinnin johtamisen kokonaisuutta? Tämä 2-osainen verkkokoulutus on tarkoitettu juuri sinulle.

Sivuston kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen

Tämän verkkokoulutuksen avulla teet Google Analyticsistä pelkän verkkosivuston kävijätilastoinnin työkalun sijasta tehokkaan apuvälineen digitaalisen markkinoinnin kokonaisuuden seurantaan ja johtamiseen.

Koulutuksen jälkeen osaat esittää markkinoinnin johtamisen kannalta oikeita kysymyksiä ja etsiä niihin vastauksia Google Analyticsistä. Lisäksi opit luomaan itsellesi seurannan rutiinin, jonka avulla pysyt ajan tasalla, käyttäen Google Analyticsin raporttien selaamiseen vain muutaman minuutin päivässä.

Koulutus toimitetaan käyttöösi heti katseluvalmiina verkkokoulutuksena – tilaa ja aloita opiskelu heti!

Koulutuksen hinta sisältää:

 • Kaksi noin 70 minuutin pituista verkko-oppituntia videotallenteena
 • Verkko-oppituntien esitysmateriaalit pdf-muodossa
 • Koulutuksen käyttöoikeuden ilman aikarajaa – voit käyttää koulutuksen sisältöä niin kauan kuin sitä tarvitset.

Hinta

225.00  (+ ALV)

Varasto loppu

Google Analytics -koulutus yrittäjille ja markkinoinnin ammattilaisille

Google Analytics -koulutus, jossa huomion keskipisteenä on digitaalinen markkinointi ja sen tehostaminen.

Oletko siinä käsityksessä, että web-analytiikka on webmastereiden ja datanörttien juttu?

Jos vastaat kyllä, lue tämä tarkasti. Olet todennäköisesti suuren henkilökohtaisen oivalluksen äärellä – ainakin siinä tapauksessa, että haluat ymmärtää paremmin, kuinka tehokasta digitaalinen markkinointisi on.

Miten Google Analytics on muuttanut web-analytiikkaa?

Ennen Google Analyticsiä web-analytiikka oli suurten yritysten asia. Lisäksi se oli IT-osastojen ja webmastereiden juttu.

14.11.2005 lanseerattu Google Analytics mullisti web-analytiikan käytön. Analytiikasta tuli päätöksenteon apuväline kaikille, ennen kaikkea markkinoinnista ja myynnistä vastaaville henkilöille.

Viime vuosina web-analytiikan painopiste on siirtynyt pois kävijämäärien ja sivulatausten mittaamisesta. Web-analytiikan avulla voidaan seurata digitaalista markkinointia kokonaisuutena, ensimmäisestä kohtaamisesta ostopäätökseen. Verkkosivuston lisäksi analytiikan avulla saadaan tietoa myös verkkosivuston ulkopuolisten markkinointitoimenpiteiden tehokkuudesta (sosiaalinen media, mainoskampanjat, sähköpostimarkkinointi jne.).

Web-analytiikasta on tullut tärkeä digitaalisen markkinoinnin johtamisen apuväline.

Tällä hetkellä web-analytiikka on:

 • Paljon laajempi asia kuin kävijätilastojen selailu tai välittömän poistumisprosentin (bounce rate) tarkkailu
 • Tarkoitettu kaikille, jotka ovat vastuussa markkinoinnista, myynnistä, verkkosivuston sisällön tuotannosta jne.
 • Keskeinen digitaalisen markkinoinnin johtamisen ja tehokkuuden kehittämisen apuväline

Miksi Google Analytics?

Google Analytics valloitti web-analytiikan markkinan ykköstoimijan paikan nopeasti – suurelta osin siksi, että Google Analytics on alusta lähtien ollut täysin maksutta kenen tahansa käytettävissä.

Google Analyticsin ansiosta digitaalisen markkinoinnin tehokkuuden mittaamisessa ja markkinoinnin johtamisessa tarvittava tieto on jokaisen yrityksen tai organisaation ulottuvilla.

Sinun tarvitsee vain asentaa Google Analyticsin seurantakoodi sivustollesi ja sen jälkeen KÄYTTÄÄ tätä työvälinettä järkevästi ja oikeisiin asioihin.

Tämän asian laiminlyönti alkaa näinä päivinä olla vähintäänkin vahingollista ja kallista, joissakin tapauksissa suorastaan kohtalokasta.

Tällä hetkellä jokainen verkkosivuston omistaja, joka ei käytä Google Analyticisiä, jättää hyödyntämättä paljon mahdollisuuksia markkinoinnin tehokkuuden parantamiseen ja antaa samalla merkittävän edun kaikille kilpailijoille, jotka ovat jo oivaltaneet seurantatiedon merkityksen ja osaavat sitä hyödyntää.

Millainen Google Analytics -käyttäjä sinä olet?

Verkkosivustojen omistajien keskuudessa on kolmenlaisia Google Analytics -käyttäjiä.

RYHMÄ 1:

Tähän ryhmään kuuluvat ensinnäkin ne verkkosivustojen omistajat, jotka eivät ole luoneet Google Analytics -tiliä ja asentaneet Google Analyticsiä verkkosivustolleen.

Lisäksi tähän ryhmään kuuluvat ne verkkosivustojen omistajat, ovat luoneet Google Analytics -tilin ja asentaneet Google Analyticsin verkkosivustolleen, mutta jotka eivät koskaan käytä mahdollisuuttaan tutkia verkkosivuston käyttöön liittyviä seurantatietoja. Heillä on siis tunnukset, mutta ne ovat jossain pöytälaatikon pohjalla.

Kaikille näille ihmisille heidän oma verkkosivustonsa on kuin musta laatikko, jonka sisään ei voi nähdä. Heillä ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka paljon sivustolla käy vierailijoita, mistä nämä kävijät tulevat ja mitä he käyntinsä aikana sivustolla tekevät. Ja mitä tulee verkkosivuston tuottamaan liiketoiminnalliseen hyötyyn, tämän ryhmän jäsenet elävät kutakuinkin täydellisessä pimeydessä.

RYHMÄ 2:

Tähän ryhmään kuuluvat sellaiset verkkosivustojen omistajat, jotka ovat luoneet Google Analytics -tilin, asentaneet Google Analyticsin verkkosivustolleen, ja jotka myös kirjautuvat säännöllisesti tililleen ja tutkivat verkkosivustonsa seurantatietoja Google Analyticsin raporteista.

Tämän ryhmän jäsenillä ei kuitenkaan ole selkeää käsitystä siitä, MITÄ tietoa heidän kannattaisi Google Analyticisistä etsiä ja miten näitä tietoja hyödynnetään digitaalisen markkinoinnin johtamisessa.

Näille ihmisille Google Analytics on kokoelma erilaisia raporttinäkymiä, joista on vaikea saada irti mitään hyödyllistä.

RYHMÄ 3:

Tähän harvalukuiseen ryhmään kuuluvat henkilöt käyttävät Google Analyticisiä päivittäin – ei tuntikausia kerrallaan, vaan tyypillisesti muutaman minuutin pituisina täsmäiskuina. He tietävät tarkalleen, miksi he kulloinkin avaavat Google Analyticsin, mitä tietoa he ovat etsimässä ja mihin he aikovat löytämiänsä tietoja käyttää.

Näille ihmisille Google Analytics ei ole joukko raporttinäkymiä, vaan digitaalisen markkinoinnin johtamisen apuväline.

Arvaat varmaan, minkä ryhmän jäsenet saavat Google Analyticsistä eniten hyötyä.

Mistä ryhmästä sinä löysit itsesi?

Monet ovat sitä mieltä, että nettisivuista on vain vähän hyötyä liiketoiminnalle. Tällainen näkemys johtuu usein siitä, että ei tiedetä mitä sivustolla tapahtuu.

Jos et käytä Google Analyticsiä lainkaan, sinulla ei ole mitään tietoa siitä, miten sivustosi toimii ja kuinka tehokkaita digitaalisen markkinointisi toimenpiteet ovat. Ja jos et tiedä, miten voit kehittää?

Jos et käytä Google Analyticsiä OIKEIN, sinulla ei ole käytettävissä sellaista tietoa, jonka avulla voit johtaa digitaalista markkinointiasi.

Google Analyticsin ongelma

Google Analytics on monimutkainen tuote. Se on ensi tuntumalla useimpien mielestä suorastaan kaoottinen.

Google Analyticisin raporttinäkymien sivut ovat täynnä klikattavia linkkejä, joiden takaa avautuu aina uusia raporttinäkymiä. Tietoa on saatavilla yksinkertaisesti liikaa. Oleellisten asioiden löytäminen on vaikeaa, sillä kaikki tieto näyttää yhtä tärkeältä.

Seuraus: jos et tiedä, mitä olet etsimässä, voit kuluttaa aikaasi tuntikausia löytämättä mitään aidosti hyödyllistä.

Ratkaisu?

Kun haluat saada Google Analyticsistä mahdollisimman paljon hyötyä, väärä kysymys kuuluu:

“Mitä kaikkea täältä oikein löytyy?”

Etsimällä vastausta tähän kysymykseen sotket itsesi hyödyttömään suohon ja turhaudut koko Google Analyticsiin. Sinulla ei ole rajattomasti aikaa käytettäväksi raporttien selaamiseen. Tarvitset käyttöösi nopeasti sellaista tietoa, joka kertoo missä mennään, mikä toimii ja mikä ei. Jotta voit tehdä parempia päätöksiä ja johtaa markkinointia oikeaan suuntaan.

Kysy mieluummin:

“Mitä haluan löytää juuri nyt?”

Menestystä Google Analyticsin käyttäjänä ei synny siten, että yrität kahlata läpi kaiken mahdollisen järjestelmästä löytyvän tiedon.

Tärkeintä on oppia kysymään markkinoinnin johtamisen kannalta oikeita kysymyksiä ja sen jälkeen löytää niihin vastauksia Google Analyticsin raporttinäkymistä.

Google Analytics -koulutus: Kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen

Tämä koulutus auttaa sinua ratkaisemaan Google Analyticsin ongelman. Koulutuksen jälkeen tiedät, miksi kirjaudut Google Analyticsiin, mitä tietoa haluat sieltä löytää ja mihin aiot kyseistä tietoa käyttää.

Kenelle tämä Google Analytics -koulutus on tarkoitettu?

Ensinnäkin: tavoite tässä koulutuksessa ei ole tehdä sinusta data-analyytikkoa, joka hallitsee Google Analyticsin joka ikisen nippelin vaikka unissaan.

Tämä koulutus on tarkoitettu markkinoijille – teetpä sitten markkinointia työksesi tai toimit yrittäjänä. Jos olet kiinnostunut siitä, miten tekemäsi markkinointitoimenpiteet vaikuttavat yrityksesi tai organisaatiosi menestykseen, tämä koulutus on sinua varten.

Tule mukaan tähän koulutukseen, jos sinulle on tällä hetkellä vähäisessäkin määrin epäselvää, miten Google Analyticsiä voi käyttää markkinoinnin johtamisen apuvälineenä.

Voit olla Google Analyticsin suhteen täysin vasta-alkaja, tai sinulla voi olla jonkin verran kokemusta Google Analyticsin raporttien käyttämisestä.

Yrityksesi/organisaatiosi voi olla suuri tai pieni. Voit varmasti soveltaa koulutuksessa annettavia neuvoja, kunhan sinulla vain on verkkosivusto, jonka tehtävä on osallistua markkinointiin.

Koulutuksen sisältö

Tavoitteesi ei ole käyttää enemmän aikaa Google Analyticsissä, vaan käyttää tehokkaammin se aika, jonka vietät siellä. Tarkoitus on saada lyhyemmässä ajassa irti enemmän hyödyllistä tietoa ja luoda näkemystä päätöksenteon pohjaksi.

Siksi tässä koulutuksessa ei yritetä käydä läpi KAIKKEA, mitä Google Analyticisistä löytyy.

Google Analytics 80/20 – kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen -koulutuksessa poraudutaan suoraan niihin muutamiin mittareihin, jotka paljastavat nopeasti markkinointisi tehokkuuden. Keskitymme niihin asioihin, jotka tuottavat vähintään 80 prosenttia siitä hyödystä, jonka voit saada käyttämällä Google Analyticisiä.

Koulutuksen avulla opit kiinnittämään huomiota niihin asioihin, joista on sinulle eniten hyötyä digitaalisen markkinoinnin tehokkuuden mittaamisessa ja markkinoinnin johtamisessa.

Google Analytics – kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen -koulutuksessa käsiteltäviä asioita ovat:

 • Digitaalisen markkinoinnin johtamisen avainmittarit
 • Google Analyticsin raportointilogiikka
 • Liikenteen (kävijöiden hankinnan) seuranta
  • Hakukoneoptimoinnin tehokkuuden seuranta
  • Kampanjaseuranta Google Analyticsin avulla
  • Sosiaalisen median tehokkuuden seuranta
 • Sisällön tehokkuuden seuranta
 • Konversioseuranta Google Analyticsin tavoitteiden avulla
 • Konversiosuppilon luominen ja suppilon tehokkuuden seuranta
 • Omien raporttinäkymien luominen

Koulutuksen ote on käytännönläheinen. Teorian sijasta saat konkreettisia työohjeita, joiden avulla pääset heti analysoimaan omaa markkinointiasi. Ja mitä useamman koulutuksessa neuvotun asian viet käytäntöön, sitä enemmän hyötyä saat koulutuksesta.

Mitä opit osallistumalla tähän koulutukseen

Google Analytics – kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen -koulutus auttaa sinua löytämään Google Analyticsin raporteista juuri ne tiedot, joita tarvitset ymmärtääksesi digitaalisen markkinointisi tehokkuutta paremmin ja löytääksesi kehittämismahdollisuuksia.

Koulutuksen jälkeen:

 • Tiedät, mihin digitaalisen markkinoinnin seurannassa kannattaa keskittyä (avainmittarit)
 • Löydät tarvitsemasi tiedot nopeasti Google Analyticsin raporteista
 • Osaat luoda itsellesi seurannan rutiinin, jonka avulla pysyt ajan tasalla viettämällä Google Analyticsin parissa vain muutaman minuutin per päivä

Koulutuksen toteutustapa

Google Analytics – kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen -koulutus toimitetaan käyttöösi heti katseluvalmiina verkkokoulutuksena tämän sivuston suojatulla asiakasaluelle.

Koska koulutus odottaa sinua täysin valmiina, voit aloittaa Google Analyticsin opiskelun välittömästi tilauksesi vahvistamisen jälkeen – käytännössä muutaman minuutin sisällä siitä, kun teet päätöksen koulutuksen tilaamisesta.

Voit käyttää koulutuksen aineistoja tavallisella tietokoneella, matkapuhelimella tai tabletilla internet-yhteyden kautta asuinpaikkakunnastasi riippumatta.

HUOM: Koulutuksen hinta sisältää koulutuksen käyttöoikeuden ilman aikarajaa. Voit siis kerrata koulutuksen sisältöä myöhemmin niin monta kertaa kuin haluat.

Miten saan koulutuksen käyttööni?

Näin tilaat koulutuksen:

 1. Lisää koulutus ostoskoriin painamalla Lisää ostoskoriin -nappia
 2. Siirry ostoskoriin klikkaamalla sivun yläosassa vihreällä pohjalla näkyvää Näytä ostoskori -linkkiä
 3. Jatka kassalle klikkaamalla Siirry kassalle -painiketta
 4. Jos olet nykyinen asiakas, kirjaudu tilillesi, jolloin asiakastietosi haetaan tilaukselle. Jos olet uusi asiakas, täytä tilaustiedot ja valitse itsellesi asiakastilin salasana myöhempää käyttöä varten. Täytä kaikki pakolliset kentät tilaussivulla.
 5. Hyväksy tilaus- ja toimitusehdot
 6. Lähetä ja maksa tilaus. Voit maksaa turvallisilla ja nopeilla verkkomaksuilla (maksukortit, verkkopankki, mobiilimaksut).

Tilausvahvistus, maksukuitti ja koulutuksen aineistojen käyttöohjeet lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen heti, kun tilauksesi on käsitelty.

Koulutuksen toteutustapa

Google Analytics 80/20 - kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen

Google Analytics -koulutus: Kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen -koulutus toimitetaan käyttöösi digitaalisina itseopiskelumateriaaleina, joita pääset käyttämään tämän sivuston opiskeluosiossa

Koulutuksen verkko-oppitunnit koostuvat korkeatasoisista videotallenteista ja niitä täydentävistä muista digitaalisista itseopiskeluaineistoista (työkirjat ym.). Voit käyttää koulutusta omalta tietokoneeltasi, tabletiltasi tai älypuhelimeltasi. Tietokoneen käyttö opiskeluun on suositeltavaa, koska suuremmalta ruudulta monien käytännön toimenpiteiden seuraaminen on helpointa. Äänentoistoa varten tarvitset kuulokkeet tai kaiuttimet.

Et tarvitse lisäohjelmistoja koulutuksen käyttämiseen - tavallinen Windows- , Linux- tai Mac-työasema, selain ja internet-yhteys riittävät. Voit katsoa verkko-oppituntien opetusvideoita myös tabletilla tai älypuhelimella.

Verkko-opiskelu on vaivatonta ja tehokasta!

Koska tämä koulutus toimitetaan käyttöösi verkon kautta, vältät monta tavanomaisiin lähikoulutuksiin liittyvää ongelmaa:

HUOM: Tämä koulutus ei jää väliin myöskään esteen sattuessa

Voit “osallistua” tähän koulutukseen juuri silloin kuin sinulle sopii – ja niin monta kertaa kuin haluat.

Koulutuksen verkko-oppitunnit koostuvat videotallenteista ja muista digitaalisista itseopiskeluaineistoista, joiden avulla voit opiskella rauhassa haluamanasi ajankohtana.

Tämän kätevämmäksi ei uusien taitojen opiskelua voi juuri tehdä!

Oletko valmis aloittamaan?

Lue ensin alla olevat tilausohjeet ja tee tilauksesi

Tilausohjeet

Kun haluat tilata koulutuksen, toimi näin:

 1. Lisää koulutus ostoskoriin painamalla Lisää ostoskoriin -nappia. Määräksi on valmiiksi asetettu yksi kappale eikä sitä voi muuttaa.
 2. Sinut ohjataan automaattisesti Ostoskori-sivulle, jossa voit tarkistaa että tuotteen tiedot ovat oikein. 
 3. Jatka kassalle klikkaamalla Kassalle-painiketta.
 4. Jos olet nykyinen asiakas, kirjaudu tilillesi, jolloin asiakastietosi haetaan tilaukselle. Jos olet uusi asiakas, täytä tilaustiedot ja valitse itsellesi asiakastilin salasana myöhempää käyttöä varten. Täytä kaikki pakolliset kentät tilaussivulla.
 5. Hyväksy tilaus- ja toimitusehdot.
 6. Lähetä ja maksa tilaus. Maksun voit suorittaa pankki- tai luottokortilla, verkkopankista tai mobiilimaksuna.

Tilausvahvistus, maksukuitti ja koulutuksen aineistojen käyttöohjeet lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen heti, kun tilauksesi on käsitelty.

Tilaa tästä

Google Analytics -koulutus: Kävijäseurannasta markkinoinnin johtamiseen

225.00  (+ ALV)
 • Heti käyttövalmis verkkokoulutus
 • Video-oppitunnit ja ohjemateriaalit
 • 12 kuukauden käyttöoikeus

Turvalliset verkkomaksut ja nopea toimitus

Digiopistossa voit maksaa tilauksesi turvallisesti Paytrail-verkkomaksuilla. Valitse sinulle sopiva maksutapa (kortti, verkkopankki, mobiili, lasku) ja suorita maksu. Pääset aloittamaan koulutuksen heti, kun maksusi on käsitelty (yleensä parissa minuutissa).

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.