WordPress mullisti verkkosisällön julkaisemisen

WordPress on täydellisesti mullistanut verkkosivustojen toteuttamisen ja verkkosisällön julkaisemisen mahdollisuudet.

WordPress onkin tällä hetkellä maailman suosituin verkkosivustojen toteuttamiseen ja verkkosisällön julkaisemiseen käytettävä ohjelmisto.

Yli 30 prosenttia kaikista maailman verkkosivustoista on toteutettu WordPressillä.

Mikä WordPress on?

WordPress on verkkosivustojen toteuttamiseen ja ylläpitoon käytettävä julkaisu- eli sisällönhallintajärjestelmä (CMS, Content Management System).

WordPress ei ole yksittäisen liikeyrityksen omistama tuote, vaan avoimen lähdekoodin projekti.

Tämä tarkoittaa ensinnäkin sitä, että WordPressin kehittämisestä vastaa vapaaehtoisten muodostama kehittäjäyhteisö. Koska WordPressin suosio on jatkanut kasvuaan, on myös tämä yhteisö viime vuosina jatkuvasti kasvanut ja vetänyt puoleensa lahjakkaita ohjelmistokehittäjiä.

Toiseksi, koska WordPress on avoimen lähdekoodin projekti, sen käyttäminen on maksutonta. WordPress-julkaisujärjestelmä on vapaasti ladattavissa verkosta ja sitä voi käyttää ilman ohjelmistolisenssikuluja.

Mitä WordPressin avulla voi tehdä?

Alunperin blogialustaksi luotu WordPress on viimeksi kuluneiden 10 vuoden aikana kasvanut täysimittaiseksi julkaisujärjestelmäksi, joka taipuu lähes mihin tahansa käyttötarpeeseen.

WordPress soveltuu kaiken kokoisten yritysten ja organisaatioiden verkkosivustojen julkaisualustaksi, riippumatta toimialasta ja tavoitteista, joiden edistämistä varten verkkosivusto tarvitaan.

WordPressin avulla voit luoda verkkosivuston yhtä hyvin yksittäiselle asiantuntijalle, pienelle paikalliselle palveluyritykselle, yhdistykselle tai kerholle kuin suuremmallekin yritykselle.

Erilaisten verkkosivustojen lisäksi WordPressillä voi toteuttaa myös verkkokauppoja. Erityisesti WooCommerce-verkkokauppaohjelmiston voimakas kehitys viime vuosina on nostanut WordPressin osuutta verkkokauppojen alustana.

Miksi valita WordPress?

 Jokaisella markkinalla on markkinajohtaja – yksi yli muiden.

Ohjelmistoalalla tunnettuja oman alueensa markkinajohtajia ovat esimerkiksi Microsoft Excel (taulukkolaskenta) tai Adobe Photoshop (kuvankäsittely.)

Julkaisujärjestelmissä markkinajohtaja on WordPress.

WordPressin markkinaosuus on tällä hetkellä noin 33 % – siis noin joka kolmas verkkosivusto maailmassa toimii WordPressin avulla.

WordPress teki julkaisujärjestelmille saman minkä Google Analytics web-analytiikalle. Aiemmin kallis ja siksi vain suurten yritysten ja organisaation ulottuvilla oleva teknologia tuli maksuttomuuden ansiosta myös kaikkein pienimpien yritysten ja yksityishenkilöiden ulottuville.

Maksuttomuus ei kuitenkaan ole tärkein WordPressin suosion kasvua selittävä tekijä.

WordPress ei edes ole ainoa ilmainen julkaisujärjestelmä, vaan sillä on useita kilpailijoita (joista tunnetuimmat ovat Joomla! ja Drupal).

WordPress on saavuttanut asemansa siksi, että se on kilpailijoitaan edellä niissä asioissa, joista verkkosivustojen toteuttajat ja sisällön tuottajat hyötyvät eniten.

WordPress on ensinnäkin hyvin helppokäyttöinen. WordPressin avulla omien ideoiden toteuttaminen ja julkaiseminen verkossa on tullut jatkuvasti vaivattomammaksi.

WordPressin laajennettavuus- ja mukautusmahdollisuudet ovat erinomaiset. Saatavilla on kymmeniä tuhansia erilaisia lisäohjelmistoja ja ulkoasuteemoja – suurin osa vieläpä täysin ilmaiseksi.

WordPress on myöskin ainoa julkaisujärjestelmä, jonka avulla sisällön julkaisemisen ja verkossa myymisen (Content & Commerce) yhdistäminen on aidosti yksinkertaista. Voit julkaista samalla sivustolla asiakkaitasi kiinnostavaa sisältöä, pitää blogia ja tarjota tuotteita tai palveluita ostettavaksi.

Oletko valmis aloittamaan?

Siirry tilaamaan paikkasi WordPress Web Designer -koulutusohjelmaan klikkaamalla Tee tilaus -painiketta.

Jos sinulla on kysyttävää, klikkaa Lähetä viesti -painiketta ja lähetä kysymyksesi meille.