Digiopiston tarina

Jari Juslén
Tervehdys,

olen Jari Juslén ja vastaan Digiopisto.com-verkkokaupan toiminnasta.

Perustin Digiopiston auttamaan oman ammattitaitonsa ja osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneita aikuisia.

Digiopisto.com avattiin toukokuussa 2013 nimellä Akatemia 24/7 verkkokauppa. Toiminta siirrettiin Digiopisto.com-verkkotunnuksen alle vuoden 2016 alkupuolella.

Mikä Digiopisto on?

Digiopisto on yrityskoulutuksen verkkokauppa. 

Digiopiston tuotteet ovat itseopiskeluun tarkoitettuja verkkokoulutuksia, joita voit käyttää omalta tietokoneeltasi, tabletiltasi tai älypuhelimeltasi internet-yhteyden avulla.

Miten Digiopisto syntyi?

Tutustuin verkon kautta järjestettäviin koulutuksiin vuonna 2008 kirjoittaessani Netti mullistaa markkinoinnin -kirjaa (Talentum, 2009). Osallistuin tietoa kerätessäni lukuisiin Yhdysvalloista järjestettyihin webinaareihin eli verkkoseminaareihin. Vietin lukuisia illan tunteja seuraamalla luentoja ja esityksiä, joita pidettiin kaukana valtameren toisella puolella täsmälleen samaan aikaan, kun istuin niitä kuuntelemassa.

Oivalsin jo parin istunnon jälkeen, kuinka kätevää ja tehokasta verkkotapahtumaan osallistuminen on tavanomaiseen seminaariin verrattuna. Ymmärsin myös, että pitkien etäisyyksien Suomessa tuskin olen ainoa, joka ottaisi mielellään vastaan hyvää koulutusta ilman matkustamista ja siihen liittyvää ylimääräistä ajankäyttöä sekä kustannuksia. Päätin selvittää, miten webinaarit saisi tuotua myös Suomeen. Selvitystyön jälkeen aloitin maksullisten verkkokoulutusten järjestämisen vuoden 2010 helmikuussa.

Ideasta toimiva verkkopalvelu

Käynnistettyäni verkkokoulutusten toteuttamisen huomasin, että digitaalisten tuotteiden, erityisesti verkkokoulutusten tarjoamiseen liittyy monia erityisiä haasteita, kuten

  • Maksullisten koulutusaineistojen, esimerkiksi opetusvideoiden suojaus siten, että ainoastaan koulutuksen ostaneet asiakkaat pääsevät käyttämään niitä
  • Ostamisen ja maksamisen tekeminen mahdollisimman helpoksi
  • Maksujen käsittelyn automatisointi ja digitaalisten tuotteiden käyttöoikeuksien automaattinen avaaminen maksun jälkeen

Ensimmäisen parin vuoden aikana kertyneet kokemukset johtivat digitaalisten tuotteiden myyntiin ja toimittamiseen keskittyvän verkkokaupan perustamiseen. Digiopiston edeltäjä, Akatemia 24/7 verkkokauppa avautui keväällä 2013.

Digiopistoa on kehitetty jatkuvasti ja lopputuloksena on verkkopalvelu, joka yhdistää verkkosivuston, blogin, verkkokaupan sekä ”kulissien takaisen”, vain asiakkaille tarkoitettujen sisältöjen julkaisupaikkana toimivan suojatun sivuston.

Kenelle Digiopisto on tarkoitettu?

Asiakkaitamme ovat yrittäjät ja digitaalisen markkinoinnin tai verkkoliiketoiminnan osaamisen kehittämisestä kiinnostuneet ammattilaiset.

Olet täysin oikeassa paikassa, jos seuraavat kaksi ongelmaa koskettavat sinua henkilökohtaisesti:

  1. Tuntuuko sinusta siltä, että sinun pitää kehittää omaa osaamistasi jatkuvasti, jotta osaamisesi ja ammattitaitosi pysyy ajan tasalla maailman muutoksissa?
  2. Onko sinulla aikapulasta, pitkistä matkoista tai rahasta johtuvia vaikeuksia osallistua koulutuksiin, vaikka jokin asia olisi kuinka tärkeä ja kiinnostava tahansa?

Molemmat edellä kuvatut ongelmat saattavat olla sinulle tuttuja riippumatta siitä, oletko yrittäjä vai teetkö omaa työuraasi toisen palveluksessa.

Jos sinulla on lisäksi vahva motivaatio kehittää osaamistasi ja haluat parantaa menestymismahdollisuuksiasi yrittäjänä tai työmarkkinoilla, Digiopisto on olemassa juuri sinua varten.

Mitä?

Digiopisto keskittyy digitaaliseen markkinointiin ja verkkoliiketoimintaan liittyviin koulutuksiin ja valmennuksiin.

Ensisijaisena tavoitteena ei ole pelkästään jakaa tietoa, vaan auttaa sinua oppimaan uusia taitoja ja soveltamaan niitä nopeasti käytännössä.

Useimmissa Digiopiston koulutuksissa keskeisin asia ei siksi ole jonkin tiedon uutuusarvo, vaan koulutuksen kyky auttaa sinua toteuttamaan jokin pysyvä muutos omassa osaamisessasi.

Esimerkiksi: jos osallistut WordPress – tee itse verkkosivut -koulutukseen, emme tyydy kertomaan, mitä kaikkea uutta WordPressiin on tullut viimeksi kuluneen vuoden aikana, vaan opetamme sinut käyttämään WordPress-julkaisujärjestelmää verkkosivuston rakentamiseen  ja ylläpitoon.

Miten?

Digiopisto.com - yrityskoulutusta verkossa

Digiopisto palvelee ennen kaikkea niitä, jotka haluavat saada käyttöönsä parhaan mahdollisen tiedon mahdollisimman tehokkaalla ja vaivattomalla tavalla.

Tästä syystä Digiopisto tarjoaa koulutuksia ainoastaan verkossa. Käytämme opetuksessa apuna digitaalista teknologiaa poistamaan koulutuksen maantieteelliseen ja ajalliseen saatavuuteen liittyviä ongelmia.

Digiopiston tuotteet on kehitetty vanhoista ratkaisuista, kuten luokkahuonekoulutuksista ja seminaareista, siirtämällä ne digitaaliseen muotoon.

Olemme samalla poistaneet vanhoista ratkaisuista kaikki sellaiset osat, jotka eivät suoraan vaikuta haluamaasi lopputulokseen. Emme siksi tarjoa koulutuksiin osallistuville näyttäviä koulutustiloja, maukkaita brunsseja tai lounaita. Keskitymme laadukkaaseen sisältöön ja sen toimittamiseen silloin, kun sitä tarvitset. Digiopiston koulutukset ovat kokonaisuudessaan käytössäsi myös koulutuksen jälkeen, toisin kuten vanhanaikaisissa luokkahuonekoulutuksissa, joista sinulle jää puolityhjä kansiollinen tulostettuja PowerPoint-dioja.

Lähes kaikki tuotteemme ovat digitaalisia, jolloin niiden hankkiminen ja käyttäminen onnistuvat ilman matkustamista. Digiopiston koulutukset ovat siellä, missä sinäkin.

Lisäksi tarjolla on aina mahdollisuus opiskeluun täysin oman aikataulusi mukaan.

Sinulle tämä järjestely tarkoittaa pääsyä laadukkaaseen koulutukseen riippumatta siitä, missä asut ja milloin sinulla on parhaiten aikaa oman osaamisesi kehittämiseen.

Uusia tuotteita syntyy rajoja rikkomalla

Mielestäni myös kirjan toteutuksessa digitaalisena voidaan rikkoa vanhoja rajoja rohkeammin, kuin mitä tähän mennessä on tehty. Romaanit ovat periaatteessa ikuisia, mutta kun kyse on tietokirjoista, niiden sisältö voi vanhentua nopeasti. Paperinen kirja on yksinkertaisesti huono ratkaisu tällaisen sisällön toimittamiseen asiakkaalle. Yhtään parempi ei ole e-kirja, jonka sisältö on orjallisesti kopioitu paperitulosteesta eikä siihen kosketa missään vaiheessa. Digiopistossa julkaistavat e-kirjat ovat siinä suhteessa erilaisia, että niiden sisältöä päivitetään tarvittaessa.

Tiedän, että verkkokoulutukset ja muut digitaaliset sisällöt eivät täydellisesti korvaa luokkahuonekoulutuksia, puhumattakaan verkottumisesta ja yleensä sosiaalisesta kanssakäymisestä. Näin ei ole tarkoituskaan. Tärkeintä on se, että voimme palvella sinua silloin, kun verkkokoulutus yksinkertaisesti antaa sinulle haluamasi lopputuloksen tehokkaimmalla ja järkevimmällä tavalla.

Ehkä voin palvella myös sinua?

Mikäli olet yrittäjä tai työsi puolesta tekemisissä markkinoinnin ja myynnin tai liiketoiminnan kehittämisen kanssa, voin ehkä auttaa sinua jonkin Digiopistosta löytyvän tuotteen avulla.

Jos olet lisäksi sitä mieltä, että koulutuksissa on tärkeintä sisältö, joka auttaa sinua eteenpäin urallasi tai yrittäjyydessä, olet täsmälleen oikeassa paikassa.

Tutustu tarjolla oleviin koulutuksiin ja lähde rohkeasti mukaan.

Jos olet täällä ensimmäistä kertaa, kannattaa vierailla seuraavaksi tällä sivulla.

Ja jos sinulla on toivomus tai idea koulutuksesta, johon mielelläsi osallistuisit jos sellainen olisi tarjolla, lähetä ehdotuksesi minulle täällä.

Tervetuloa oppimaan uusia taitoja kätevästi verkossa!

 

Jari Juslén