WordPress 4.6 – mitä uutta sisällön tuottajalle?

WordPress 4.6 "Pepper"

WordPress-sisällönhallintajärjestelmästä julkaistiin hiljattain baritonisaksofonisti Pepper Adamsin mukaan lempinimeä “Pepper” kantava versio 4.6. Koska nyt siirrytään sarjasta 4.5 sarjaan 4.6, kyseessä on ns. suurempi päivitys. Erilaisten teknisten parannusten lisäksi päivitys tuo mukanaan muutamia sisällön tuottajan työtä helpottavia uusia toimintoja.

Virheelliset linkit näkyvät korostettuna editorissa

Verkkosivuston sisällössä piileskelevät katkenneet linkit ovat myrkkyä sivuston vierailijoiden käyttäjäkokemukselle. Sivuston sisällön tuotannosta vastaavia ilahduttaa varmasti se, että uusi WordPress tunnistaa ja korostaa automaattisesti sivujen ja blogiartikkeleiden sisällössä olevat virheelliset linkit.

Kesken olevan työn tallennus selaimeen

Uusi WordPress pitää automaattisesti tallessa varmuuskopiota työstämästäsi sivusta tai blogiartikkelista selaimesi muistissa. Tekemäsi työ ei mene hukkaan siinäkään tapauksessa, että internet-yhteytesi katkeaisi huomaamattasi kesken verkkosivun muokkaamisen tai uuden blogiartikkelin kirjoittamisen.

WordPressin lisäosien hallinta onnistuu poistumatta Asennetut lisäosat -sivulta

WordPress-sisällönhallintajärjestelmällä toteutetuilla verkkosivustoilla käytetään käytännössä aina lisäosia (plugins). Myös lisäosista julkaistaan ajan mukana uusia versioita, joiden säännöllinen asentaminen kuuluu WordPress-sivuston ylläpidon rutiineihin.

Uudet versiot lisäosista voi nyt päivittää poistumatta Asennetut lisäosat -sivulta. Tämä helpottaa lisäosien hallintaa etenkin sellaisilla sivustoilla, joilla on käytössä runsaasti lisäosia. Versiopäivitysten lisäksi myös uusien lisäosien asentaminen ja lisäosien poistaminen toimivat samalla tavalla.

Kaikki WordPressillä sisältöä tuottavat eivät huolehdi lisäosien hallinnasta, joten tämä ominaisuus ilahduttaa tietysti lähinnä niitä, jotka ovat sivustollaan sekä sisällön tuottajan että webmasterin roolissa.

Lisää suorituskykyä ja nopeutta

WordPress 4.6 sisältää myös monia järjestelmän suorituskykyä parantavia teknisiä uudistuksia, joiden ansiosta verkkosivut latautuvat käyttäjille nopeammin ja myös ylläpitäjät saattavat havaita monien toimenpiteiden sujuvan aikaisempaa nopeammin.

Käytännön vaikutukset riippuvat luonnollisesti WordPress-järjestelmän kokonaisuudesta (lisäosat, teemat) sekä palvelinympäristöstä.

Joko olet päivittänyt oman sivustosi?

WordPress kannattaa aina pitää ajan tasalla sekä ominaisuuksien että tietoturvan takia. Jos omaa sivustoasi ei vielä ole päivitetty, hoida asia kuntoon mahdollisimman pikaisesti. Muista varmuuskopioida nykyinen kokoonpano ja tietokanta ennen päivitystä!

Tilaa Digiopiston blogi

Päivitä osaamistasi jatkuvasti – tilaa Digiopiston blogi. Saat hyödylliset artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Yhteystietojasi säilytetään ja käytetään sivuston tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla. Voit milloin tahansa perua blogiartikkeleiden tilauksen.

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.