Facebook-pikseli – mikä se on ja mihin sitä tarvitaan?

Facebook-pikseli - mikä se on ja mihin sitä tarvitaan?

Facebook-pikseli on Facebookin ulkopuoliselle verkkosivustolle asennettava pikkuinen JavaScript-koodinpätkä, josta on kokoonsa nähden jättimäisen paljon hyötyä Facebook-mainonnan tehokkuuden parantamisessa.

Mikä Facebook-pikseli on?

Facebook-pikseli on pieni JavaScript-koodi, jonka voi asentaa mille tahansa Facebookin ulkopuoliselle verkkosivustolle. Facebook-pikseli luodaan Facebook-mainostilillä ja se sisältää mainostilikohtaisen tunnisteen. Yhdellä mainostilillä on käytössä vain yksi Facebook-pikseli, joten pikselin luominen on kertaluonteinen toimenpide.

Kun Facebook-pikseli on luotu ja asennettu sivustolle, se alkaa lähettää Facebookin mainosjärjestelmään tietoa verkkosivustolle suuntautuvista käynneistä ja toimenpiteistä, joita sivuston kävijät tekevät vierailunsa aikana.

Mitä hyötyä Facebook-pikselistä on?

Facebook-pikselistä on sinulle merkittävää hyötyä, jos mainostat Facebookissa. Mikäli sivustollasi ei ole Facebook-pikseliä, luovut vapaaehtoisesti Facebook-mainonnan parhaista tehostamismahdollisuuksista.

Jos olet kokeillut mainostamissa Facebookissa, mutta olet tyytymätön tähän asti saavuttamiisi tuloksiin, yksi syy on todennäköisesti väärä kohdentaminen.

Facebook-pikselin käyttö avaa uusia, entistä tarkempia kohdentamismahdollisuuksia ja auttaa sinua näyttämään mainoksiasi entistä useammin sellaisille Facebookin käyttäjille, jotka saattavat kiinnostua siitä, mitä heille ehdotat.

Lisäksi Facebook-pikseli mahdollistaa mainosten tuottamien konversioiden mittaamisen ja tätä kautta mainosinvestoinnin tuoton tarkan seurannan.

Facebook-pikselin avulla voit:

  1. Muodostaa verkkosivustosi kävijöistä mukautettuja kohderyhmiä ja näyttää sivustosi käyttäjille kohdennettuja mainoksia Facebookissa. Voit esimerkiksi näyttää mainoksia niille, jotka käyvät sivustollasi tutustumassa johonkin tuotteeseen tai palveluun, mutta eivät osta sitä. Mukautettujen kohderyhmien luominen sivuston kävijöistä auttaa merkittävästi parantamaan mainosten osuvuutta kohderyhmän kiinnostuksen kohteisiin.
  2. Muodostaa edellä mainituista kohderyhmistä kaksoisolentokohderyhmiä käytettäväksi mainonnan kohdentamisessa. Kaksoisolentokohderyhmät ovat automaattisesti luotavia kohdeyleisöjä ja ne koostuvat verkkosivustosi vierailijoista muodostamasi kohderyhmään kuuluvien ihmisten kanssa samankaltaisista Facebookin käyttäjistä.
  3. Mitata Facebook-mainostesi ansiosta verkkosivustollasi tai verkkokaupassasi syntyviä  tuloksia eli konversioita. Ilman konversioseurantaa et pysty arvioimaan, mitkä mainospanostuksesi ovat kannattavia ja mitkä eivät. Kun käytät konversioseurantaa, voit nähdä yksittäisten Facebook-mainostesi tuottamat konversiot ja konversiokohtaiset mainoskustannukset suoraan Facebookin mainosraporteista.
  4. Käyttää mainoskampanjoissa Facebookin automaattista konversio-optimointia, jolloin Facebookin mainosjärjestelmä pyrkii näyttämään mainoksiasi eniten sellaisille kohdennettuun yleisöön kuuluville Facebookin käyttäjille, jotka suurimmalla todennäköisyydellä tekevät tavoitellun tuloksen verkkosivustollasi.
  5. Näyttää dynaamisia tuotemainoksia verkkokauppasi kävijöille, jotka katselevat tai ostavat tuotteitasi. (Lue lisää dynaamisista tuotemainoksista Leadstreamin blogista)

Täydennä pikselikoodia tapahtumilla konversioseurantaa varten

Perusmuodossaan Facebook-pikseli rekisteröi ja välittää mainostilillesi ainoastaan tiedot käynneistä eri sivuilla. Jo tästä on paljon hyötyä, sillä käyntitietojen avulla voit luoda mukautettuja kohderyhmiä sivustosi kävijöistä uudelleenmarkkinointia varten (edellisen listan kohdat 1 ja 2).

Konversioseurantaa ja konversio-optimointia varten Facebook-pikselin peruskoodia on täydennettävä lisäämällä siihen erityisiä tapahtumaseurantakoodeja. Esimerkiksi ostokset verkkokaupasta voidaan raportoida konversioina lisäämällä ostoksen jälkeen näytettävän kiitossivun Facebook-pikseliin ostos-tapahtuman seurantakoodi. Edellä esitetyn listan kohtien 3 – 5 toteutus edellyttää tapahtumaseurannan lisäämistä Facebook-pikseliin.

Miten Facebook-pikseli luodaan

Käynnistä Facebook-pikselin luominen siirtymällä Mainosten hallintaan ja valitse “Pikselit“.

Facebook mainosten hallinta - pikselit

Seuraavassa näkymässä valitse “Luo pikseli.

Facebook-pikselin luominen

Anna pikselille nimi, jonka voit vapaasti valita – pääasia, että itse tunnistat sen myöhemmin.

Facebook-pikseli anna nimi

Paina Luo pikseli -nappia, jolloin tilin yksilöllinen Facebook-pikselikoodi luodaan.

Facebook-pikseli valmis

Jos asennat Facebook-pikselin itse, voit hakea koodin painamalla Asenna pikseli nyt.

Facebook-pikseli näytä pikselikoodi

Jos asennat koodin itse, varmista, että kopioit ja liität koodin kokonaisuudessaan. Oikea sijoituspaikka on verkkosivustosi pääsivupohjan otsake (<head> ja </head> -tagien välissä). Tarkoitus useimmiten on, että Facebook-pikseli ladataan verkkosivuston jokaisen sivun katselun yhteydessä, jolloin sijoitus sivuston pääsivupohjaan varmistaa tämän.

Facebook-pikselin voi asentaa suoraan sivupohjaan tai vaihtoehtoisesti käyttää Google Tag Manageria, jonka avulla voit asentaa, muokata ja poistaa monia muitakin seurantakoodeja ilman, että sinun tarvitsee päästä käsiksi sivupohjan koodiin.

Mikäli verkkosivustosi on tehty WordPress-julkaisujärjestelmällä, on olemassa vieläkin helpompi tapa asentaa Facebook-pikseli: PixelYourSite Pro -lisäosa. Sen avulla asennat Facebook-pikselin hetkessä sivustollesi ja/tai WooCommerce-verkkokauppaasi. PixelYourSite Pro on maksullinen, mutta ehdottomasti hintansa arvoinen sijoitus jokaiselle, joka haluaa hyödyntää Facebookin markkinointimahdollisuudet tehokkaasti.

Lue lisää PixelYourSite PRO -lisäosasta

Mikäli et itse huolehdi sivustosi tekniikasta, voit lähettää Facebook-pikselin koodin sähköpostilla henkilölle, joka vastaa verkkosivustosi teknisestä ylläpidosta.

Nyt on sinun vuorosi

Jos et vielä aktiivisesti käytä Facebook-mainoksia kävijöiden ohjaamiseksi omalle verkkosivustollesi tai verkkokauppaasi, on korkea aika aloittaa. Facebook on Googlen ohella toinen merkittävä verkkosivuston liikenteen hankinnan kanava, kaiken kokoisille yrityksille ja organisaatioille. Jokainen päivä, jonka käytät viivyttelyyn, muiden some-kanavien ihmettelyyn tai Facebookin kuoleman odotteluun, on hukkaan heitettyä aikaa.

Ja kun aloitat, tee se tosissasi. Facebook-mainonta ei ole rakettitiedettä, mutta hyviä tuloksia syntyy vain käyttämällä Facebookin mainosjärjestelmää viisaasti ja riittävän monipuolisesti.

Facebook-pikselin asentaminen on yksi askel matkalla kohti onnistuneita Facebook-mainoskampanjoita ja mainosinvestoinnin positiivista tuottoa.

Facebook-pikselin peruskoodin asentaminen on teknisesti hyvin yksinkertainen ja nopea toimenpide, joten siitäkään asia ei voi jäädä kiinni. Vaikka et vielä tällä hetkellä tietäisikään tarkalleen, mihin kaikkeen aiot hyödyntää Facebook-pikselin tarjoamia mahdollisuuksia, asenna Facebook-pikseli sivustollesi mieluiten jo tänään. Se on päätös, jota ei tarvitse katua.

Tilaa Digiopiston blogi

Päivitä osaamistasi jatkuvasti – tilaa Digiopiston blogi. Saat hyödylliset artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Yhteystietojasi säilytetään ja käytetään sivuston tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla. Voit milloin tahansa perua blogiartikkeleiden tilauksen.

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.