Elementor Cloud Website – WordPress-sivusto pilveen

Elementor Cloud website - WordPress-sivusto pilveen

WordPress-sivuston rakentamiseen ja ylläpitoon tarvitaan WordPress-julkaisujärjestelmä ja sivuston kokoa ja muita tarpeita vastaava palvelintila. Sivuston toteutuksessa voidaan käyttää sivurakentajaa, kuten Elementoria, joka helpottaa sivuston ulkoasun toteuttamista. Yleensä palvelintila hankitaan erikseen, jonka jälkeen WordPress ja mahdollinen sivurakentaja asennetaan ja käynnistetään sivuston rakennustyöt.

Nyt kaikki tarvittavat perusasiat on mahdollista hankkia yhdellä kertaa: Elementor-sivurakentaja on saatavissa kokonaispalveluna, joka sisältää WordPress-julkaisujärjestelmän ja Elementorin Pro -version lisäksi myös tarvittavan palvelintilan.

Mikä Elementor Cloud Website on?

Elementor on yksi suosituimmista WordPress-julkaisujärjestelmän yhteydessä käytettävistä sivurakentajista.

Elementorista on saatavissa maksuton versio, jonka voi asentaa WordPressin lisäosakirjastosta, ja maksullinen Pro-versio, jonka käyttölisenssin voi tilata Elementorin sivustolta.

Elementor on vuoden 2022 alkupuolella lähtenyt mukaan myös hosting-liiketoimintaan uudella Elementor Cloud Website -palvelullaan.

Palvelu sisältää valmiiksi asennetun WordPress-julkaisujärjestelmän, Elementor Pro -sivurakentajan sekä webhotellin.

Kokonaisratkaisu WordPress-sivustojen luomiseen

Elementor määrittelee Cloud Website -palvelun verkkosivustojen luomisen ja ylläpidon kokonaisratkaisuksi.

Palvelun lupaus on, että Elementor Cloud Website -palvelun avulla WordPress-sivuston luominen ja ylläpito on tehty mahdollisimman helpoksi.

Kohderyhmäksi on selkeästi valittu sellaiset WordPress-sivuston tai verkkokaupan rakentamisesta kiinnostuneet, joilla ei ole vahvaa teknistä osaamista. Palvelun avulla esimerkiksi graafista suunnittelua tarjoava freelancer voi rakentaa asiakkaalleen myös kokonaisen verkkosivuston.

Lupauksen lunastamiseksi palvelu pitää sisällään kaikki verkkosivuston luomiseen ja ylläpitoon tarvittavat keskeiset asiat:

 1. Palvelintila – erillistä webhotellia ei tarvitse hankkia
 2. WordPress-julkaisujärjestelmä valmiiksi asennettuna – sivuston rakennustöihin pääsee heti tilauksen vahvistuksen jälkeen
 3. Elementor-sivurakentaja esiasennettuna – palvelun hinta sisältää monipuolisen Elementor Pro -version

Tarkempi ominaisuuslista paljastaa, mitä kaikkea Elementor Cloud Website on “syönyt”:

 • Palvelinkapasiteetti (webhotellia vastaavat toiminnot) toimitetaan Google Cloud -alustalla
 • Cloudflare CDN (Content Delivery Network) käytettävissä sisällön nopeaan jakeluun ympäri maailman
 • Sisältää SSL-sertifikaatin (Let’s Encrypt, toimitus Cloudflaren kautta)
 • 20 Gt levytilaa sivuston tiedostoille, esimerkiksi kuville
 • 100 Gt liikennekapasiteettia per kuukausi
 • 100 000 kuukausittaista vierailijaa
 • Mahdollisuus käyttää omaa verkkotunnusta ilman lisämaksua
 • Maksuton alidomain (elementor.cloud -verkkotunnuksella, esim. yritysx.elementor.cloud)
 • Automaattinen varmuuskopiointi 24 h välein
 • Manuaaliset varmuuskopiot milloin tahansa hallintapaneelista

Näiden tietojen perusteella Elementorin pilvipohjainen hosting-palvelu näyttää ominaisuuksiltaan hyvinkin kilpailukykyiseltä. Esimerkiksi levytila on suurempi kuin monissa erikseen myytävissä webhotellipaketeissa. Plussaa ovat myös Cloudflaren tietoturvaratkaisut, ilmainen SSL-suojaus ja automaattinen päivittäinen varmuuskopiointi.

Säätövaraa palvelinkapasiteetin suhteen ei toisaalta ole. Elementor vakuuttaa omissa esittelyteksteissään, että tehoa löytyy riittävästi – tämä selviää kuitenkin vasta käytännössä ajan mukana. Todennäköisesti tehot joka tapauksessa riittävät useimpien verkkosivustojen tarpeisiin.

Tilauspohjainen ja kiinteähintainen palvelu

Elementor Cloud Website -palvelu on tilauspohjainen.

Tilausjakson pituus on 12 kuukautta ja hinta tilausjaksolta on 99 US-dollaria. Hinta on kiinteä, mitään lisäveloituksia esimerkiksi kävijämäärän mukaan ei veloiteta.

Tilausjakson hinta maksetaan kerralla etukäteen tilauksen yhteydessä. Maksuvälineeksi käyvät maksukortit sekä PayPal.

Tilaus uudistetaan automaattisesti, ellei tilausta peruta My Elementor -hallintapaneelissa ennen voimassa olevan tilausjakson päättymistä.

Lue lisää Elementorin sivustolla

Halpa vai kallis?

Arvioitaessa palvelun hintatasoa suhteessa muihin vaihtoehtoihin on huomioitava, että Elementor Cloud Website sisältää kaksi tärkeää komponenttia, joilla on erikseen ostettuna hintalappu:

 • Palvelintila, ns. webhotelli
 • Elementor Pro -lisäosa

Vaikka webhotellipakettien ja Elementor Cloud Websiten ominaisuuksien suora vertailu ei ole ihan yksinkertaista, on silti selvää, että vastaavantasoisesta webhotellipaketista kertyy helposti vähintään 100 euron vuosittaiset kustannukset.

Elementor Pro puolestaan maksaa 49 USD per vuosi (yhden sivuston käyttölisenssi).

Katso Elementor Pro -tilausvaihtoehdot ja hinnat

Hinta ei edellä kerrotun pohjalta vaikuta kalliilta, pikemminkin päinvastoin.

Hintaa ja ominaisuuksia voi verrata myös WordPress.com-palvelun uuteen Pro-tilausvaihtoehtoon, josta voit lukea lisää tästä artikkelista.

Huomioitavia asioita ja rajoituksia

Tässä joitakin Elementor Cloud Website -palveluun liittyviä seikkoja, joista on hyvä olla tietoinen.

Kaikkia WordPress-lisäosia ei voi käyttää

Yksi itse hankitun webhotellipaketin hyvistä puolista on se, että erilaisia WordPress-ulkoasuteemoja ja lisäosia voi asentaa ja käyttää vapaasti.

Koska Elementor Cloud Website on nimenomaan Elementorin palvelu, mukana tulee joitakin muiden toimittajien ohjelmistojen käyttöön liittyviä rajoituksia.

Käytännössä rajoitukset koskevat monia erilaisia WordPress-lisäosia, jotka esimerkiksi ovat Elementor-sivurakentajan suoria kilpailijoita.

Kiellettyjen listalla olevia ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Beaver Builder (sivurakentaja)
 • Divi Builder (sivurakentaja)
 • Oxygen Builder (sivurakentaja)
 • WP File Manager (tiedostojen hallinta)
 • WP Total Cache (välimuisti)
 • Duplicator (sivuston kopiointi ja siirto)
 • WP Site Migrator (sivuston kopiointi ja siirto)
 • UpdraftPlus (varmuuskopiointi)

Näiden rajoitusten merkitys omalla kohdalla on syytä selvittää ennen tilauksen tekemistä.

Katso koko lista ns. kielletyistä lisäosista täällä.

Tämä palvelu on joka tapauksessa suunnattu ensisijaisesti niille, jotka haluavat käyttää nimenomaan Elementoria sivustonsa toteuttamisessa, joten ainakaan muiden sivurakentajien käyttökielto ei useimmille ole merkityksellinen seikka.

Ei sisällä sähköpostipalveluita

Samoin kuin edellä mainittu WordPress Pro, myöskään Elementor Cloud Website -palvelu ei sisällä sähköpostilaatikoita (ainakaan vielä).

Jos yrityksen sähköpostipalvelut ovat tällä hetkellä nykyisessä webhotellissa, ne tulee siirtää johonkin sähköpostipalveluun siinä vaiheessa kun verkkosivusto siirretään Elementor Cloud -palveluun.

Ei pääsyä palvelimen tiedostokansioihin

Toisin kuten tavanomaisiin webhotellipaketteihin, Elementor Cloud Website -palveluun ei sisälly hallintapaneelin kautta käytettävää tiedostohallintaa (File Manager) tai FTP-yhteyttä palvelimelle.

Tiedostohallintaan tarkoitetun WordPress-lisäosan (WP File Manager) asentaminen on sekin estetty, joten palvelimella oleviin tiedostokansioihin ei yksinkertaisesti ole minkäänlaista pääsyä.

Tämä saattaa vaikeuttaa joidenkin ongelmatilanteiden selvittelyä. Lisäksi esimerkiksi wp-config.php- tai htaccess-tiedoston muokkaukseen tottuneita ylläpitäjiä tällainen käytäntö ei miellytä.

Ei verkkotunnusten ylläpitoa

Omaa verkkotunnusta voi käyttää Elementor Cloud Website -palvelun yhteydessä ilman lisämaksua. Jos esimerkiksi omistat yritys.fi-verkkotunnuksen, voit luoda sivuston Elementor Cloud Website -palvelussa ja asettaa verkkotunnuksesi ohjaamaan liikenteen kyseiseen sivustoon.

Elementor Cloud Website - liitä oma verkkotunnus

Oman verkkotunnuksen liittäminen hoituu hallintapaneelista löytyvän työvälineen avulla parissa minuutissa.

Elementor Cloud -palvelussa ei kuitenkaan ylläpidetä verkkotunnuksia, joten verkkotunnuksen hankinta ja ylläpito on aina hoidettava toisella operaattorilla.

Kenen kannattaa harkita?

Elementor Cloud Website voi olla oikea ratkaisu silloin, kun

 • Tarkoitus on luoda täysin uusi verkkosivusto, jolle pitäisi löytää kustannustehokas ja helppo toteutus- ja ylläpitomalli
 • Verkkosivusto halutaan WordPressin lisäksi toteuttaa nimenomaan Elementor Pro -sivurakentajalla
 • Sivuston alustana toimivan palvelin- ym. tekniikan kanssa ei haluta olla tekemisissä
 • Sähköpostipalvelut hoidetaan muualla

Ominaisuuksiensa puolesta Elementor Cloud Website soveltuu myös WooCommerce-verkkokaupan alustaksi.

Lopuksi vielä se, että samoin kuin aiemmin esitellyn WordPress.com Pro-tilausvaihtoehdon kanssa, myös Elementor Cloud Website -tilaus sisältää vain yhden verkkosivuston ylläpidon.

Jos sivustoja on useampia, jokaiselle on siis tehtävä oma erillinen tilaus. Tämä tekee tavallisesta webhotellista nopeasti edullisemman vaihtoehdon.

Tilaa Digiopiston blogi

Päivitä osaamistasi jatkuvasti – tilaa Digiopiston blogi. Saat hyödylliset artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Yhteystietojasi säilytetään ja käytetään sivuston tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla. Voit milloin tahansa perua blogiartikkeleiden tilauksen.

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.