Näin teet Woocommerce-verkkokaupan ALV-asetukset

Woocommerce ja ALV-asetukset

Woocommerce on helppokäyttöinen ja monipuolinen verkkokauppaohjelmisto, jonka alustana toimii WordPress-julkaisujärjestelmä. Tässä artikkelissa käsitellään Woocommerce-verkkokaupan ALV-asetusten tekemistä.

Mitä kaikkea ALV-asetuksiin sisältyy?

Woocommerce-verkkokaupassa on useampia arvonlisäveroon liittyviä asetuksia:

  1. Hintojen syöttäminen tuotteiden luomisen ja muokkaamisen yhteydessä (verollisina vai ilman veroa)
  2. Hintojen esittäminen verkkokaupassa (verollisina vai ilman veroa)
  3. Erilaisten arvonlisäverokantojen lisääminen (esimerkiksi ALV 24%, ALV 10%)

Katso videolta, miten muokkaat näitä asetuksia

Hintojen lisääminen tuotteisiin

Ensimmäinen arvonlisäveroon liittyvä asetus Woocommerce-verkkokaupassa löytyy verkkokaupan yleisistä asetuksista. Siellä voit valita, onko tuotteiden verojen laskenta ja veloitus asiakkailta käytössä vai ei. Tämä valinta on oltava useimmiten käytössä.

HUOM: Tämän artikkelin tarkoitus ei ole antaa arvonlisäverotusta koskevaa neuvontaa, vaan ohjeita arvonlisäveroon liittyvien asetusten käyttöön Woocommerce-verkkokaupassa. Kysy aina tilitoimistoltasi ohjeita liittyen esimerkiksi oikeiden arvonlisäverokantojen soveltamiseen.

Hintojen syöttäminen tuotteille (veroton vai verollinen)

Hinnat voi  lisätä tuotteisiin joko verottomina tai verollisina. Tarvittava asetus löytyy Woocommerce -> Asetukset -> Verot -> Veroasetukset. Tämä asetus ei siis vaikuta siihen, miten hinnat esitetään verkkokaupan julkisella puolella.

Hintojen esittäminen verkkokaupassa (veroton vai verollinen)

Tämä asetus löytyy edellisen kanssa samalta sivulta ja vaikuttaa siihen, esitetäänkö verkkokaupassa hinnat arvonlisäverollisina vai ilman arvonlisäveroa.

Kuluttajakaupassa hinnat esitetään yleensä arvonlisäveroineen, yrityskaupassa yleisempi käytäntö on hintojen esittäminen ilman arvonlisäveroa.

Voit lisäksi määritellä, eritelläänkö arvonlisäverot tilauksen yhteydessä vai näytetäänkö pelkästään arvonlisäveron yhteissumma. Erittely kannattaa ottaa käyttöön ainakin silloin, jos myyt sekä ALV 24 % että ALV 10 % arvonlisäveron alaisia tuotteita. Tällöin asiakas näkee, kuinka paljon tilauksen loppusummaan sisältyy veroa kunkin käytetyn arvonlisäverokannan mukaan.

Erilaisten arvonlisäverokantojen lisääminen Woocommerce-verkkokauppaan

Suomessa yleisimmät verkkokaupassa käytettävät arvonlisäverokannat ovat:

  • ALV 24 % (yleinen arvonlisävero)
  • ALV 10 % (alennettu arvonlisävero)

24 prosentin arvonlisävero lisätään tavaroiden myyntihintaan, 10 prosentin arvonlisäveroa käytetään kirjojen myynnissä.

Voit luoda kaikki tarvittavat arvonlisäverokannat siirtymällä Woocommerce -> Asetukset -> Verot ja valitsemalla sen arvonlisäverokannan, jonka haluat lisätä.

Lisää oikea arvonlisäverokanta tuotteisiin

Kun olet lisännyt verkkokauppaan kaikki tarvittavat arvonlisäverokannat, voit kunkin tuotteen asetuksista valita oikean arvonlisäverokannan. Tämän jälkeen Woocommerce laskee tuotteelle arvonlisäveron määrän ja lisää sen tuotteen hintaan.

Hetki näiden asetusten tekemiseen vierähtää, mutta homma ei missään tapauksessa ole ylivoimainen tai edes vaikea. Ja useimmissa verkkokaupoissa asetuksia tarvitsee käydä muuttamassa vain siinä tapauksessa, että verottaja muuttaa arvonlisäverokantoja uuteen asentoon.

Tilaa Digiopiston blogi

Päivitä osaamistasi jatkuvasti – tilaa Digiopiston blogi. Saat hyödylliset artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Yhteystietojasi säilytetään ja käytetään sivuston tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla. Voit milloin tahansa perua blogiartikkeleiden tilauksen.

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.