Suomalaiset maksutavat WooCommerceen osa 3 – käyttöönotto verkkokaupassa

Verkkomaksutapojen käyttöönotto omassa verkkokaupassa on viimeinen vaihe projektissa, jonka tavoitteena on lisätä verkkokauppaan suomalaisten verkkopankkien maksupainikkeet ja muut Suomessa yleisesti käytetyt verkkomaksutavat.

Maksutapojen käyttöönotto ei WooCommerce-verkkokaupassa ole teknisesti hankalaa, sillä kaikkien tässä artikkelisarjassa esiteltyjen maksunvälitysoperaattoreiden maksutapojen käyttöä varten on saatavilla WooCommerce-lisäosa.

Lisäosan asentaminen ja omien kauppiastunnusten lisääminen ovatkin käytännössä ainoat verkkomaksujoen käyttöönottoon tarvittavat toimenpiteet.

Maksutapojen käyttöönotto WooCommerce-verkkokaupassa – 3 vaihetta

Kun verkkokauppasi on toteutettu WooCommercella ja hoidat verkkomaksujen vastaanottamisen palveluoperaattorin kautta, maksutapojen käyttöönotto verkkokaupassa on hyvin helppoa. Et tarvitse ulkopuolista teknistä apua, vaan selviät maksutapojen käyttöönotosta omin voimin.

Sinun tulee tehdä seuraavat kolme toimenpidettä ottaaksesi valitsemasi maksuoperaattorin maksutavat käyttöön WooCommerce-verkkokaupassasi:

  1. Tilaa maksuoperaattorilta kauppiastunnukset, joiden avulla hoidetaan verkkokauppasi tunnistaminen maksuoperaattorin palvelussa
  2. Asenna valitsemasi maksuoperaattorin ohjelmisto (WooCommerce-lisäosa) verkkokauppaasi
  3. Lisää omat kauppiastunnuksesi maksuoperaattorin WooCommerce-lisäosan asetuksissa

Kun olet valinnut sopivan maksuoperaattorin, tilaa kauppiastunnukset kyseisen operaattorin verkkosivustolta tai ota yhteyttä maksuoperaattorin asiakaspalveluun.

Maksuoperaattorin lisäosan hankinta WooCommerce-verkkokauppaa varten

Maksuoperaattoreiden palvelut saa käyttöön WooCommerce-verkkokaupassa asentamalla valitun operaattorin WooCommerce-lisäosan.

Maksuoperaattoreiden lisäosat käyttäytyvät hallintamielessä täysin samalla tavalla kuin kaikki muutkin WordPress-lisäosat (mukaan lukien itse WooCommerce-verkkokauppaohjelmisto).

Lisäosia voi asentaa, hallinnoida ja poistaa WordPressin ylläpitoliittymän Lisäosat-osiossa. Tähän tarvitaan WordPressin korkeimman Ylläpitäjä-käyttäjätason oikeudet.

Maksuoperaattoreilla on hieman erilaisia käytäntöjä WooCommerce-lisäosan jakelun suhteen. Ensimmäinen tehtäväsi onkin löytää paikka, mistä saat ladattua ja asennettua valitsemasi maksuoperaattorin WooCommerce-lisäosan.

Bamboran WooCommerce-lisäosan hankinta

Bamboralla on kaksi erilaista WooCommerce-lisäosaa, joiden avulla Bamboran verkkomaksut saa otettua käyttöön WooCommerce-verkkokaupassa:

  • Lisäosa 1: Bambora Payform -maksulisäosa – kaikki maksutavat
  • Lisäosa 2: Bambora Payform (Upotettu korttimaksaminen) -maksulisäosa – kassasivulle upotettu lomake korttimaksuja varten

Bamboran WooCommerce-maksulisäosat voi ladata ja asentaa ilmaiseksi omaan verkkokauppaan suoraan WordPressin lisäosakirjastosta. Toinen vaihtoehto on ladata lisäosat Bamboran verkkosivustolta, myös ilmaiseksi.

Tässä linkki oikealle sivulle: Bamboran WooCommerce-lisäosat

Paytrail WooCommerce-lisäosan hankinta

Paytrail käyttää oman WooCommerce-lisäosansa jakeluun muista poikkeavaa jakelumallia.

Paytrailin WooCommerce-lisäosaa ei ole lainkaan saatavilla WordPressin lisäosakirjastosta.

Kun haluat ottaa Paytrailin verkkomaksut käyttöön WooCommerce-verkkokaupassasi, sinun tulee tilata Paytrail WooCommerce -maksulisäosa jommalta kummalta Paytrailin kumppanilta:

Kummankin edellä mainitun toimijan verkkosivustolta voi tilata Paytrail-lisäosan WooCommerceen ilmaiseksi, ja lisäosan käyttölisenssi on voimassa pysyvästi.

HUOM: WooCommerce Paytrail -lisäosa on saatavilla myös WooCommercen omalta verkkosivustolta: WooCommerce.com Paytrail-maksulisäosa WooCommerceen

Paytrail-maksulisäosan hankkiminen tätä kautta ei sikäli ole järkevää, että kyseinen lisäosa on maksullinen (79 USD/vuosi), ja käyttötukea saa tarvittaessa ainoastaan englanninkielisenä.

Checkout.fi/OP Maksupalvelu WooCommerce -lisäosan hankinta

Checkout.fi/OP Maksupalvelun WooCommerce-lisäosa on ladattavissa ilmaiseksi suoraan WordPressin lisäosakirjastosta.

Löydät lisäosan kirjoittamalla lisäosakirjaston hakuun OP, jolloin lisäosa löytyy nimellä OP Maksupalvelu WooCommercelle.

HUOM: Checkout.fi WooCommerce -lisäosa on saatavilla myös WooCommercen omalta verkkosivustolta: WooCommerce.com Checkout.fi-maksulisäosa WooCommerceen

Checkout.fi-maksulisäosan hankkiminen tätä kautta ei sikäli ole järkevää, että kyseinen lisäosa on maksullinen (79 USD/vuosi), ja käyttötukea saa tarvittaessa ainoastaan englanninkielisenä.

Aktivoi verkkomaksut lisäämällä omat kauppiastunnuksesi

Maksuoperaattorin palvelupaketin käyttöönoton viimeinen vaihe on omien kauppiastunnusten lisääminen maksuoperaattorin lisäosan asetuksiin, jonka jälkeen palvelupaketti voidaan aktivoida.

Riippumatta siitä, minkä maksunvälitysoperaattorin palvelupaketin olet valinnut, maksulisäosien asetuksia hallinnoidaan aina WooCommercen Asetukset-osiossa.

Kun olet asentanut ja ottanut käyttöön maksuoperaattorin WooCommerce-lisäosan, siirry WooCommercen Asetukset-osioon Maksut-välilehdelle.

Tällä välilehdellä näkyvät kaikki WooCommerceen asennetut maksutavat.

Avaa maksuoperaattorisi lisäosan asetukset klikkaamalla lisäosan kohdalla oikealla näkyvää Hallinnoi-painiketta.

WooCommercen asetukset - maksutavat

Kopioi ja liitä kauppiastunnukset niille varattuihin kenttiin maksulisäosan asetussivulla.

WooCommerce-maksutavat - lisää kauppiastunnukset

Kauppiastunnusten muoto vaihtelee eri maksunvälitysoperaattoreilla. Kauppiastunnukset koostuvat kuitenkin aina kahdesta tunnuksesta, joista toinen on yleinen rajapinta-avain, ja toinen on kauppiaskohtainen tunnus.

Ole tarkka kopioidessasi tunnuksia, sillä yhdenkin merkin puuttuminen tai muu kopiointivirhe johtaa siihen, että maksujen vastaanotto ei onnistu.

Siinä kaikki – olet onnistuneesti ottanut valitsemasi maksunvälitysoperaattorin maksutavat käyttöön omassa verkkokaupassasi!

Luitko jo artikkelisarjan aikaisemmat osat?

Tämän artikkelisarjan ensimmäisessä osassa esitellään kolme maksunvälitysoperattoria, joiden palvelupaketit sisältävät suomalaisille asiakkaille tutut maksutavat.

Lue artikkeli: Suomalaiset maksutavat WooCommerceen osa 1: esittelyssä 3 operaattoria

Sarjan toisessa osassa käsitellään maksunvälitysoperaattorin valintaa ja edullisimman paketin löytämistä.

Lue artikkeli: Suomalaiset maksutavat WooCommerceen osa 2: maksuoperaattorin valinta

Tilaa Digiopiston blogi

Päivitä osaamistasi jatkuvasti – tilaa Digiopiston blogi. Saat hyödylliset artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Yhteystietojasi säilytetään ja käytetään sivuston tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla. Voit milloin tahansa perua blogiartikkeleiden tilauksen.

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi alla olevalla lomakkeella. Täytäthän ystävällisesti kaikki pyydetyt tiedot.

Tällä lomakkeella ilmoittamiasi yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoosi vastaamiseen.