WooCommerce-verkkokaupan hinta – paljonko perustaminen maksaa?

WooCommerce on tällä hetkellä maailman nopeimmin suosiotaan kasvattava verkkokauppa-alusta. WordPress-julkaisujärjestelmän lisäosana toimiva WooCommerce on avoimen lähdekoodin ohjelmistona käyttäjilleen maksuton. Tätä ei kuitenkaan pidä tulkita siten, että toimivan ja toiminnoiltaan tarkoituksenmukaisen verkkokaupan saisi perustettua täysin ilmaiseksi. Kustannuksia syntyy aina jonkin verran, mutta WooCommerce-minimikokoonpano on hintatasoltaan hyvin kilpailukykyinen esimerkiksi erilaisiin valmiskauppa-alustoihin verrattuna.

WooCommerce on WordPress-julkaisujärjestelmän lisäosa

Yksi WooCommercen suosion kasvuun vaikuttanut tekijä on varmasti se, että WooCommerce toimii jo entuudestaan hyvin tunnetun ja myös hyvin suositun WordPress-julkaisujärjestelmän lisäosana. Tarkennetaan vielä sen verran, että puhun nyt omalla palvelimella ylläpidettävästä WordPressistä (WordPress.org).

Mistä tahansa WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutetusta sivustosta voi tehdä verkkokaupan yksinkertaisesti asentamalla WordPressin lisäosakirjastosta löytyvän maksuttoman WooCommerce-lisäosan. WooCommercen asentaminen ja käyttöönotto toimivat samalla tavalla kuin kaikkien muidenkin WordPress-lisäosien, joten verkkokaupan perustamisen kynnys on tässä suhteessa hyvin alhainen.

Ellei WordPress-sivustoa ole olemassa, uuden verkkokaupan perustaminen tapahtuu siten, että ensin palvelimelle asennetaan WordPress ja sen jälkeen WooCommerce.

WooCommerce soveltuu joustavasti erilaisten verkkoliiketoiminnan konseptien toteutukseen, sillä sen avulla voi myydä fyysisten tavaroiden lisäksi esimerkiksi:

 • Verkkokursseja
 • E-kirjoja
 • Pääsylippuja
 • Aikavarauksia (huoneistot, kauneushoitolat ym.)

Koska WooCommerce on WordPress-lisäosa, kaikki verkkokaupan hallinnointiin liittyvät toimenpiteet hoidetaan WordPress-ylläpitoliittymän kautta, samoilla käyttäjätunnuksilla kuin verkkosivuston ja mahdollisen blogin ylläpito. Verkkokauppiaan työtä tämä yhden käyttöliittymän malli varmasti helpottaa monin tavoin.

Millaisia kustannuksia WooCommerce-verkkokaupan perustamiseen liittyy

WooCommerce-verkkokaupan perustamiskustannukset riippuvat muutamasta keskeisestä tekijästä:

 1. Palvelin (webhotelli tai muu palvelinvaihtoehto)
 2. Ulkoasuteema (valmis vs. räätälöity ulkoasuteema)
 3. WooCommerce-lisäosat
 4. SSL-sertifikaatti
 5. Perustamiseen liittyvät työt

HUOM: Käsittelen perustamiskustannuksia siitä lähtökohdasta, että tavoitteena on perustaa tavanomainen verkkokauppa, jossa myydään ainoastaan fyysisiä tuotteita (kengät, sisustustavarat, harrastusvälineet, vaatteet tms.).

Palvelin

WooCommerce ja sen isäntäohjelmisto WordPress tarvitsevat toimiakseen web-palvelimen, joka voi pienen verkkokaupan tapauksessa (korkeintaan muutamia satoja tuotteita) olla usean sivuston kesken jaettu palvelin eli webhotellipaketti.

Pienelle verkkokaupalle kapasiteetiltaan riittävän webhotellipaketin saa vuodeksi noin 100 eurolla. Esimerkiksi 90 euroa vuodessa (+ ALV 24 %) maksava Sigmatic Oy:n Starter-paketti sopii hyvin aloittavalle WooCommerce-kauppiaalle:  https://www.sigmatic.fi/palvelut/webhotellit

Ulkoasuteema

WooCommerce-verkkokaupan visuaalisen ilmeen pohjana toimii WordPress-ulkoasuteema, jonka hankintaan on kolme päävaihtoehtoa:

 1. Valitse WordPressin ulkoasuteemakirjastosta mieluinen ja WooCommerce-yhteensopiva ulkoasuteema (esimerkiksi WooCommercen maksuton Storefront)
 2. Hanki kaupallinen WooCommerce-ulkoasuteema (esimerkiksi WooCommercen Storefront-alateema, joiden hinnat 39 USD per vuosi)
 3. Teetä oma ulkoasuteema suunnittelijalla

Jokaiseen vaihtoehtoon sisältyy omat etunsa ja haittansa, joista voit lukea tarkemmin tästä artikkelista.

Nopein ja kustannustehokkain tapa julkaista tyylikäs ja varmasti kaikissa laitteissa oikein toimiva WooCommerce-verkkokauppa on asentaa maksuton Storefront-teema ja hankkia sen lisäksi sopiva Storefront-lisäteema. Osa Storefront-lisäteemoista on maksuttomia, maksullisten hinta on 39 USD/vuosi. Storefront-lisäteemoihin voi tutustua täällä.

WooCommerce-lisäosat

WooCommerce on jo sellaisenaan varsin monipuolinen verkkokauppaohjelmisto, mutta sen toiminnallisuuksia voi vielä laajentaa runsaasti erilaisten lisäosien avulla. Kuten tunnettua, ruokahalu kasvaa syödessä ja käytännössä useimmissa toimivissa WooCommerce-verkkokaupoissa on käytössä ainakin muutama WooCommerce-lisäohjelmisto. [Tällä sivustolla pyörivässä WooCommerce-verkkokaupassa on tällä hetkellä käytössä yhteensä 42 erilaista WordPress- ja WooCommerce-lisäosaa, joten laajennusmahdollisuuksia todella riittää!].

Kuten itse WooCommerce, myös WooCommerce-lisäohjelmistot ovat WordPress-lisäosia, joten niidenkin asentaminen tapahtuu WordPressin ylläpitoliittymästä ja asennetut WooCommerce-lisäosat näkyvät WordPressin muiden lisäosien joukossa.

Vaikka etenkin aloittavan verkkokauppiaan on syytä varoa liiallista varusteluintoa, täysin ilman lisäosia ei toimivaa WooCommerce-verkkokauppaa saa käyttökuntoon:

Jos haluat vastaanottaa verkkomaksuja (verkkopankit ja maksukortit), tarvitset tätä varten WooCommerce-lisäosan, joka kytkee verkkokauppasi valitsemasi maksuoperaattorin järjestelmään.

WooCommerceen on saatavissa lisäosa kaikkien Suomessa toimivien maksuoperaattoreiden palvelun käyttöä varten, joten voit tehdä kauppiassopimuksen haluamasi operaattorin kanssa ja tämän jälkeen hankkia tarvittavan lisäosan.

Operaattorivaihtoehdot ja vastaavat WooCommerce-lisäosat ovat:

 1. Checkout.fi/OP Maksupalvelu (https://checkout.fi/), ilmainen lisäosa ladattavissa suoraan WordPressin lisäosakirjastosta (löytyy kirjoittamalla hakuun OP Maksupalvelu)
 2. Paytrail (https://www.paytrail.com/) – ilmaisen lisäosan voi hankkia Markup.fi- tai Webbisivut.org -verkkokaupasta
 3. Bambora (https://www.bambora.com/fi/fi/) – WooCommerce Bambora -lisäosa ladattavissa ilmaiseksi WordPressin lisäosakirjastosta tai operaattorin sivustolta

Maksulisäosan lisäksi tarvitset kauppiassopimuksen valitsemasi operaattorin kanssa. Useimmat palvelupaketit ovat kuukausimaksullisia, mutta Bamboralla on myös kuukausimaksuton palvelupaketti.

HUOM: Apua palveluoperaattoreiden kustannusvertailuun saat tästä artikkelista: Suomalaiset maksutavat WooCommerceen osa 2 – maksuoperaattorin valinta

Kotimaisten maksunvälittäjien lisäksi voit vastaanottaa WooCommerce-verkkokaupassa maksuja esimerkiksi seuraavien kansainvälisten operaattoreiden kautta:

Muita hyödyllisiä WooCommerce-lisäosia, joiden hankintaa kannattaa harkita verkkokaupan perustamisen yhteydessä, ovat esimerkiksi:

 1. Ohjelmisto, joka lähettää automaattisesti PDF-maksukuitin asiakkaalle tilauksen vahvistamisen jälkeen (WooCommerce PDF Invoices) – hinta 79 USD/vuosi
 2. Edistynyt Google Analytics -verkkokaupan seuranta (WooCommerce Google Analytics Pro) – hinta 29 USD/vuosi
 3. Älykkäät kupongit -lisäosa, jonka avulla voit luoda monipuolisia alennuskoodi- ja lahjakorttiratkaisuja asiakkaillesi (WooCommerce Smart Coupons) – hinta 99 USD/vuosi

SSL-sertifikaatti

SSL-sertifikaatti tarvitaan suojatun HTTPS-yhteyden tarjoamiseen verkkokaupan vierailijoille. Vähintään Kassa- ja Oma tili -sivuille suuntautuva liikenne on syytä suojata, jotta ulkopuoliset eivät pysty näkemään näille sivuille syötettyjä tietoja, esimerkiksi käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Maksutapahtumien tiedot suojataan useimmiten ohjaamalla asiakas operaattorin omalle sivustolle maksutapahtuman ajaksi, joten verkkokaupassa ei käytännössä käsitellä maksuvälineiden tietoja.

Suojatun HTTPS-yhteyden käyttäminen verkkokaupassa on tärkeää paitsi tietoturvasyistä, myös siksi, että se osaltaan auttaa välittämään luotettavaa mielikuvaa verkkokaupan vierailijoille. Lisäksi Google on jo pitkään käyttänyt HTTPS-yhteyden olemassaoloa yhtenä sivuston luotettavuuden tunnusmerkkinä, joten SSL-sertifikaatin asentaminen on jossain määrin avuksi myös verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa.

Voit tilata SSL-sertifikaatin webhotellioperaattorisi kautta. Saatavilla on erilaisia ja myös eri hintaisia sertifikaatteja. Esimerkiksi Sigmatic Oy:n kautta verkkokaupan SSL-suojauksen saa edullisimmin tilaamalla webhotellipaketin lisäpalveluksi avoimen lähdekoodin Let’s Encrypt -sertifikaatin, jolloin SSL-suojauksen hinnaksi tulee 60 euroa/vuosi (+ ALV 24 %).

Operaattori huolehtii SSL-sertifikaatin asennuksesta palvelimelle (sisältyy hintaan), joten työkustannuksia ei verkkokaupan perustajalle synny.

Perustamiseen liittyvät työt

WooCommerce-verkkokaupan pystyttämiseen liittyviä työvaiheita ovat esimerkiksi:

 • Ohjelmistojen asennukset palvelimelle (WordPress, WooCommerce, ulkoasuteema, lisäosat)
 • Ulkoasun asetukset (värit, fontit, logo jne.)
 • WooCommercen perusasetusten tekeminen (toimitustavat, ALV-kannat, maksutavat jne.)
 • Tuotteiden luominen (tuoteasetukset, tuotetekstit, hinnat, kuvat, varastoasetukset jne.)
 • Muun sisällön luominen (kaupan esittely, tilaus- ja toimitusehdot, tilausohjeet, yhteydenottomahdollisuudet jne.)
 • Mahdollisen blogin avaaminen

Kuten esimerkiksi omakotitalon rakentamisessa, myös verkkokaupan pystyttämisessä tarvittavat työt voi tehdä monella eri työnjaolla.

Vaihtoehtoisia työnjakomalleja on periaatteessa kolme:

 1. Tee kaikki itse – tunteja kuluu, mutta laskua ulkopuolisille ei kerry
 2. Tee osittain itse – voit säästää merkittävän summan rahaa antamalla ulkopuolisen hoitaa hankalimmat vaiheet ja huolehtimalla itse kaikesta sellaisesta työstä, johon taitosi riittävät
 3. Teetä kaikki ulkopuolisella – tämä vie vähiten omaa aikaasi pystytysvaiheessa, mutta saat projektin päättyessä laskun, jonka loppusumma voi toimittajasta riippuen nousta jopa tuhansiin euroihin

Kun arvioit parasta toimintamallia oman verkkokauppasi rakentamiseen, huomioi seuraavat näkökohdat:

 • Omat taitosi – mitä enemmän olet ollut tekemisissä WordPressin ja yleensä verkkosivustojen tai verkkokauppojen ylläpidon kanssa, sitä enemmän pystyt tekemään itse. Suurin osa WooCommerce-verkkokaupan perustamiseen liittyvästä työstä ei kuitenkaan vaadi erityisiä teknisiä taitoja, joten tätä aluetta ei sinänsä kannata pelätä
 • Oma ajankäyttösi – mihin sinun kannattaa keskittyä itse ja mikä kannattaa teettää ulkopuolisella
 • Aikataulu – mitä nopeammin haluat verkkokaupan myyntivalmiiksi, sitä enemmän hyötyä on työn jakamisesta useamman tekijän kesken
 • Budjetti – jos haluat selvitä verkkokaupan pystyttämisvaiheesta mahdollisimman pienillä kustannuksilla, oman työn osuutta täytyy kasvattaa niin suureksi kuin mahdollista.

Jokaiselle WooCommerce-verkkokaupan perustajalle löytyy näitä asioita tarkastelemalla varmasti sopiva toimintamalli. Huomioi päätöksiä tehdessäsi, että esimerkiksi WordPress-julkaisujärjestelmän asennus palvelimelle tehdään vain kerran. Mikäli et ole erityisen innostunut palvelimien kanssa toimimisesta, tämä vaihe kannattaa suosiolla teettää ulkopuolisella kumppanilla. Tottuneelta tekijältä WordPressin asentamiseen ei kulu 15 minuuttia kauempaa, joten suuresta ja kalliista työvaiheesta ei ole kyse.

Yhteenveto: WooCommerce-verkkokauppa minimibudjetilla

Tässä lista minimikustannuksista, jotka syntyvät WooCommerce-verkkokaupan perustamisesta tässä artikkelissa mainittuja palveluita ja ohjelmistoja käyttäen (hinnat tämän hetken tietoja, tarkista operaattoreilta ja muilta tarjoajilta):

 • Webhotelli Sigmatic Starter 90 €/vuosi
 • Let’s Encrypt SSL-sertifikaatti 60 €/vuosi
 • WordPress-julkaisujärjestelmä 0 €/vuosi
 • WooCommerce-verkkokauppalisäosa 0€/vuosi
 • WooCommerce Storefront -ulkoasuteema 0 €/vuosi
 • Verkkomaksujen käsittelyohjelmisto 0 €/vuosi
 • Kuukausimaksuton Bambora Payform Express -paketti verkkomaksujen välitykseen

Jos teet kaikki asennus- ja muut työt itse, ensimmäisen vuoden perustamis- ja ylläpitokustannukset WooCommerce-verkkokaupastasi ovat yhteensä noin 150 euroa (ilman arvonlisäveroa) eli 12,50 euroa per kuukausi.

Tällä hinnalla saat esimerkiksi:

 • Verkkokaupan, www-sivuston ja blogin samalle verkkotunnukselle ja hallinnoinnin yhden ylläpitoliittymän kautta (WordPress)
 • SSL-suojatun liikenteen koko sivustolle
 • Mahdollisuuden luoda rajattomasti tuotteita, myös erilaisia muunnelmatuotteita (esim. väri/koko-yhdistelmät)
 • Ohjelmistojen päivitysmahdollisuuden aina kun uusi versio julkaistaan (WordPress, WooCommerce, Storefront, verkkomaksujen käsittelyohjelmisto)

Lisäksi varmistat itsellesi esimerkiksi:

 • Monipuoliset toimintojen ja myytävien tuotteiden laajentamismahdollisuudet liiketoimintasi ja tarpeidesi kasvun mukana
 • Mahdollisuuden siirtää verkkokauppa milloin tahansa toiselle operaattorille tai toiselle verkkotunnukselle
 • Mahdollisuuden lisätä verkkokauppaan uusia kieliversioita lisäohjelmiston avulla
 • Ym. ym.

WooCommerce on siis verkkokaupparatkaisu, jossa aloituskynnys on matala ja toisaalta kasvuvara on lähes rajaton. Jos tavoitteesi on aloittaa kevyesti ja lisätä panostuksia liiketoiminnan kasvun myötä, WooCommerce-verkkokauppa on erinomainen valinta verkkokauppasi alustaksi.

MAKSUTON WEBINAARI: WooCommerce-verkkokaupan perustaminen – miten ja mitä maksaa?

Woocommerce-verkkokaupan perustaminen

Onko suunnitelmissasi verkkokaupan käynnistäminen? Haluatko tietää, miten WooCommerce-verkkokauppa käytännössä perustetaan?

Katso maksuttoman WooCommerce-webinaarin videotallenne. Näet ja kuulet, mitä WooCommerce-verkkokaupan perustamiseen tarvitaan ja miten saat oman WooCommerce-verkkokauppasi toimintakuntoon mahdollisimman nopeasti ja pysyt budjetissasi.

Webinaarin ajankohta: Katso heti videotallenteena

Katso video klikkaamalla alla olevaa painiketta

 

Jari Juslén

Jari Juslén

7 Kommentit

 1. Oili Valkila

  Hei
  Minua on varoitettu ottamasta minulla jo olevaa woocommercea käyttöön, kun yritykseni sivut ovat Elisan palvelimella. Perusteeksi on sanottu, että kun jotakin menee vikaan – kuten varmasti käy – olen yksin hajonneen tai toimimattoman kauppani kanssa ja saan ongelmia asiakkaiden kohtaamista ongelmista. Mitä ajattelet tästä?
  Olen arponut woocommercen ja mycashflown kaltaisten kauppojen välillä. Osaatko kertoa näiden eroja konkreettisesti?

  • Jari TT Juslén

   Hei Oili, olikohan varoituksen pointti tässä se, että operaattorilta ei saa apua mahdollisten ongelmatilanteiden selvittelyyn? Kaikkien teknisten vempainten suhteen on sama tilanne: joko osaat itse ratkaista ongelmatilanteet tai sitten voit kääntyä jonkin tahon puoleen, joka auttaa. Operaattorin asiakaspalvelu voi joskus tulla apuun, mutta ei välttämättä. Eli jos oma aika tai mielenkiinto ei riitä yleisimpien ongelmien selvittelyyn, osoitekirjasta on hyvä löytyä teknisen luottohenkilön yhteystiedot. Onneksi verkkokaupan toimintaa haittaavia ongelmia on kuitenkin WooCommercessa keskimäärin aika harvoin. Lisäksi suurin osa WooCommerce/WordPress-ongelmatilanteista ratkeaa suhteellisen yksinkertaisilla tempuilla, jotka voi oppia vaikka kokemusta palvelinohjelmistoista tms. ei olisi pätkääkään. WooCommerce on itse ylläpidettävä ohjelmisto ja MyCashflow on palvelu – tulevassa webinaarissa voidaan sivuta tätä aihetta tarkemmin! t. Jari

 2. Tarja

  Woocommerce soveltuu myös verkkokurssien alustaksi, eikö? Tiedätkö niistä lisäosista ja niiden hinnoista. Mitä ongelmia siellä voisi tulla vastaan?

  • Jari TT Juslén

   Hei Tarja,
   WooCommerce soveltuu oikein hyvin verkkokurssien myyntiin, koska WooCommercella voi myydä myös digitaalisia tuotteita. Eli tuotepuoli, tilaaminen, maksujen käsittely ym. hoituvat sujuvasti WooCommercella. Koska WooCommerce ei itsessään ole verkkokurssialusta, lisäosia tarvitaan verkkokurssien sisällön julkaisemiseen ja käyttöoikeuksien hallintaan. Vaihtoehtoja on runsaasti – meillä on Digiopistossa käytössä WooCommerce Sensei -verkkokoulutusohjelmisto, jolla toteutetaan kaikki omat verkkokoulututukset. Lisätietoja Senseistä löytyy täältä: https://woocommerce.com/products/sensei/
   Lisäksi käytämme mm. WooCommerce Memberships -lisäosaa, jolla saadaan määriteltyä verkkokoulutusten käyttöoikeuksille haluttu pituus (esim. 12 kk). Lisätiedot täältä: https://woocommerce.com/product-category/woocommerce-extensions/?q=mem
   Käytännössä muutaman WooCommerce-lisäosan hankinta on siis tarpeen, jos WooCommercea haluaa käyttää verkkokurssialustana. Lopputuloksena on kuitenkin täydellinen verkkokurssialusta, www-sivusto ja blogi samalla verkkotunnuksella – ja voit julkaista vaikka 100 verkkokurssia ilman ylläpitokustannusten kasvua. t. Jari

   • Tarja

    Kiitos!
    Tarja

 3. Timo

  Pystyykö WooCommercen integroimaan SAP Business One -ohjelmistoon, joka meillä on ollut jo pitkään käytössä. Esimerkiksi reaaliaikaiset varastosaldot pitäisi saada haettua verkkokauppaan SAPin tietokannasta, koska iso osa myynnistä syntyy muualta kuin verkkokaupasta.

  • Jari TT Juslén

   Hei Timo,
   WooCommercen voi integroida SAP Business One -ohjelmiston kanssa siten, että mm. mainitsemasi varastosaldot päivitetään verkkokauppaan automaattisesti. Yksi mahdollinen ratkaisu on käyttää jotain markkinoilta löytyvää iPaaS-integraatiopalvelua (integration Platform as a Service), mutta muitakin tapoja varmasti löytyy. t. Jari

Lisää luettavaa

Uusimmat artikkelit

Järjestä helposti omia webinaareja

Demio-webinaarijärjestelmä: kokeile 14 vrk ilmaiseksi

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja tilaa maksuton Demio-kokeilu nyt (ei sitoumuksia, ei luottokorttia)

demio

 

Järjestä omia webinaareja helposti

demio